Antena Meniu Search
x

Armata din Taiwan a emis un ghid cu instrucțiuni de supraviețuire pe timp de război pentru civili

Armata din Taiwan a lansat, marți, un ghid cu instrucțiuni de supraviețuire pe timp de război pentru civili. Invazia Rusiei în Ucraina a atras atenția autorităților din Taiwan asupra modului în care insula ar trebui să răspundă presiunii Chinei, scrie Reuters.

de Redactia Observator

la 12.04.2022, 10:10

Armata din Taiwan a emis un ghid cu instrucțiuni de supraviețuire pe timp de război pentru civili
Armata din Taiwan a emis un ghid cu instrucțiuni de supraviețuire pe timp de război pentru civili - Profimedia Images

China nu a renunțat niciodată la utilizarea forței pentru a aduce Taiwanul sub controlul său și a intensificat activitățile militare în apropiere, în ultimii doi ani, pentru a presa autoritățile taiwaneze să accepte revendicările sale de suveranitate.

Ghidul întocmit de Taiwan îi învață pe civili cum să găsească buncăre prin aplicații pe telefon, apă și alimente, precum și sfaturi pentru pregătirea truselor de prim ajutor. Planificarea manualului este anterioară atacului Rusiei asupra Ucrainei.

Ghidul, actualizat în timp real

„Noi oferim informații despre modul în care cetățenii ar trebui să reacționeze într-o criză militară și la posibilele dezastre care vor urma”, a declarat Liu Tai-yi, un oficial al unității de mobilizare pentru Apărare a ministerului, într-o conferință de presă online.

Manualul, care s-a inspirat din ghidurile similare ale Suediei și Japoniei, va fi actualizat în timp real cu localizarea buncărelor, spitalelor și magazinelor esențiale.

Taiwan nu a raportat niciun semn de invazie iminentă planificată de China, dar și-a ridicat nivelul de alertă de la începutul războiului din Ucraina. Președintele Tsai Ing-wen a promis în repetate rânduri că va apăra insula și supraveghează un program amplu de modernizare pentru a face forțele sale mai mobile și mai greu de atacat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Armata din Taiwan a emis un ghid cu instrucțiuni de supraviețuire pe timp de război pentru civili