Meniu
Search
x

Video Armata SUA a părăsit Afganistanul, după 20 de ani de ocupație și o evacuare dramatică. Talibanii, inspecție la Aeroportul Kabul în uniformă americană

Pentagonul a anunţat, luni seară, că trupele americane au părăsit Afganistanul, după 20 de ani de ocupație militară. Ultimul avion a plecat de la Kabul, a anunţat generalul Kenneth McKenzie.

De Daniel Murărescu la 31.08.2021, 07:56

La Kabul s-au auzit focuri de armă, aparent pentru a sărbători plecarea americanilor. Generalul McKenzie a precizat că 80.000 de civili au fost evacuaţi în ultimele săptămâni. În total, au părăsit Afganistanul 123.000 de civili, fiind zile în care s-au evacuat şi 19.000 de persoane. "Ultimul avion C-17 a decolat de pe aeroportul Hamid Karzai din Kabul la ora 19.29 GMT (22.29 - ora României). Dacă evacuările militare s-au încheiat, misiunea diplomatică va continua", a spus McKenzie.

Talibanii au intrat în Aeroportul din Kabul imediat după plecarea soldaților americani:

Pe acelaşi subiect

2.461 de americani morți în Afganistan. Talibanii anunță că au făcut istorie

Prezenţa în Afganistan s-a soldat cu decesul a 2.461 de militari americani şi civili şi peste 20.000 de răniţi, a precizat McKenzie, care a mai spus că în ultimele cinci avioane care au părăsit Kabulul nu se afla niciun american. În 20 de ani, în Afganistan au luptat 800.000 de soldaţi americani au servit ţara 25.000 de civili, a menţionat generalul.

McKenzie a subliniat că în Afganistan sunt 20.000 de luptători ISIS şi a precizat că talibanii vor fi "foarte ocupaţi cu ISIS-K". "Am făcut istorie", a spus un oficial al talibanilor, imediat după anunţul Pentagonului.

Forţele americane au intrat în Afganistan pe 7 octombrie 2001 pentru a-i îndepărta pe talibani, după refuzul acestora de a-l preda pe şeful Al-Qaïda, Ossama Ben Laden, căutat după atentatele de la 11 septembrie.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Armata SUA a părăsit Afganistanul, după 20 de ani de ocupație și o evacuare dramatică. Talibanii, inspecție la Aeroportul Kabul în uniformă americană