Antena Meniu Search
x

Armenia cere forțelor ruse de menținere a păcii să oprească agresiunea Azerbaidjanului

Ministerul Afacerilor Externe armean a afirmat marţi că forţele ruse de menţine a păcii prezente în Nagorno-Karabah trebuie "să oprească agresiunea" azeră, după ce Baku a declanşat o operaţiune militară în această enclavă disputată, informează AFP.

de Redactia Observator

la 19.09.2023, 16:04

explozii în Nagorno-Karabah
Armenia cere forțelor ruse de menținere a păcii să oprească agresiunea Azerbaidjanului - Profimedia Images

"Forţele de pace ruse desfăşurate în Nagorno-Karabah trebuie să ia măsuri clare şi fără echivoc pentru a pune capăt agresiunii Azerbaidjanului", a subliniat ministerul armean într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Aceste forţe ruse de menţinere a păcii sunt desfăşurate în Nagorno-Karabah în cadrul unui armistiţiu negociat de Moscova, aliat tradiţional al Armeniei, pentru a pune capăt precedentului conflict din regiune, din 2020.

La rândul său, Rusia a afirmat marţi că a fost atenţionată doar "cu câteva minute" înainte de începutul "operaţiunilor antiteroriste" întreprinse de Azerbaidjan în Nagorno-Karabah.

"Circulă informaţii în media conform cărora partea azeră ar fi prevenit forţele ruse de menţinere a păcii 'în avans' (...). Aceasta nu corespunde realităţii. Informaţia a fost comunicată contingentului rus cu câteva minute înainte de începutul ostilităţilor", a subliniat pe Telegram purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova.

Pe acelaşi subiect

Azerbaidjan susține că a lansat "o activitate antiteroristă locală"

Azerbaidjanul a anunţat marţi că forţele sale armate au lansat ceea ce a numit "activităţi antiteroriste locale" în regiunea Nagorno-Karabah pentru a restabili ordinea constituţională prin dezarmarea şi forţarea retragerii formaţiunilor militare armene de acolo.

Nagorno-Karabah, recunoscută la nivel internaţional ca parte a Azerbaidjanului, are o populaţie în majoritate covârşitoare de etnie armeană şi s-a desprins de sub controlul Baku la începutul anilor 1990 după un război. Azerbaidjanul a capturat din nou porţiuni de teritoriu în interiorul şi în jurul enclavei într-un război din 2020.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Armenia cere forțelor ruse de menținere a păcii să oprească agresiunea Azerbaidjanului