Antena Meniu Search
x

Asediu total în Avdiivka: Rusia atacă oraşul din toate direcţiile: nicio clădire nu a mai rămas în picioare

Război în Ucraina. Lupte grele se dau în estul Ucrainei, anunță ucrainenii. Aceștia spun că rușii încearcă să ocupe orașul Avdiivka și avansează din toate părțile, a declarat un oficial local, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 28.11.2023, 11:53

Asediu total în Avdiivka: Rusia atacă oraşul din toate direcţiile: nicio clădire nu a rămas în picioare
- Profimedia

Rușii efectuează atacuri terestre și aeriene asupra Avdiivka încă de la jumătatea lunii octombrie, încercând să avanseze în regiunea Donbas. În ultimele zile, atacurile s-au intensificat, au relatat ucrainenii.

Oficialii spun că nicio singură clădire nu a rămas intactă după luni de lupte

„Lucrurile din sectorul Avdiivka au devenit și mai dure. Intensitatea ciocnirilor crește de ceva vreme. Rușii au mai deschis două sectoare din care au început să facă atacuri în direcția Donețk și în așa-numita zonă industrială. Inamicul încearcă să atace orașul din toate direcțiile", a declarat Vitaliy Barabash, șeful administrației militare din Avdiivka, pentru Espreso TV.

Oficialii spun că nicio singură clădire nu a rămas intactă după luni de lupte. Mai puțin de 1.500 de locuitori au rămas în zonă din cei 32.000 înainte de război. Luptele cele mai grele se dau în zona industrială a orașului, iar informațiile privind câștigurile teritoriale sunt contradictorii.

Ucraina și analiștii militari occidentali spun că Rusia a suferit pierderi grele la Avdiivka, dar și la Maryinka, un oraș din apropiere, în mare măsură distrus de război. Vremea rea a îngreunat activitățile militare, inclusiv utilizarea dronelor de recunoaștere și de atac.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Asediu total în Avdiivka: Rusia atacă oraşul din toate direcţiile: nicio clădire nu a mai rămas în picioare