Update

Atac armat într-o școală din Rusia. Bilanțul tragediei, revizuit la nouă morți, cei mai mulți dintre ei fiind elevi de clasa a VIII-a

De Ana Maria Ghiarasim.
Publicat: 11.05.2021, 10:55.
Actualizat: 11.05.2021, 15:58

Mai mulți elevi și un profesor au fost uciși, marți, într-un atac armat care s-a petrecut la o școală din orașul rus Kazan. Inițial se credea că doi atacatori au deschis focul în școală și au ucis cel puțin 9 persoane, însă ulterior s-a aflat că Ilnaz Galyaviev, un tânăr de 19 ani, a acționat singur, anunță TASS.

Numărul persoanelor ucise în atacul dintr-o școală din Kazan a fost revizuit la 9 decese, după ce anterior un purtător de cuvânt al serviciilor de urgență anunța 11 morți.

”Am pierdut șapte copii. Aceștia sunt elevi de clasa a VIII-a. Patru băieți și trei fete. În plus, am pierdut un profesor. Și am pierdut o altă femeie. În total, am pierdut nouă persoane", a declarat, marți,p reședintele Tatarstanului, Rustam Minnikhanov, la câteva ore după tragedie, potrivit tass.ru.

Atacatorul, un adolescent de 19 ani, a fost reținut

Citește și:

Adolescentul reținut de polițiști are 19 ani și a fost elev al școlii din Kazan în care a provocat un adevărat masacru. Ilnaz Galyaviev a acționat singur și a fost reținut de forțele de ordine, potrivit TASS

Inițial, Interfax a citat o sursă spunând că un al doilea om armat ar putea fi încă în clădire, apoi a scris că autoritățile au anunțat că cel de-al doilea atacator a fost lichidat.

Agenția de știri RIA a declarat că la școală a fost auzită și o explozie. Motivul atacului este încă neclar.

Copiii dintr-o grădiniță alăturată au fost evacuați

Un purtător de cuvânt al primăriei orașului a declarat jurnaliștilor că elevii de la școală și de la o grădiniță vecină au fost evacuați după „un accident”.

Imagini video arătau vehicule de urgență parcate în afara școlii, cu oameni care alergau spre clădire. Existau și imagini cu ferestre sparte cu resturi aruncate în stradă.

Un tânăr a intrat, marți, în școala nr. 175 din Kazan în dimineața zilei de 11 mai și a deschis focul, omorând mai multe persoane.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.