Antena Meniu Search
x

Galerie foto Atac cu cuţitul în Germania. Bărbat, împuşcat după ce a înjunghiat un poliţist şi mai multe persoane la un miting al extremei drepte

Un bărbat a atacat cu un cuţit mai multe persoane, inclusiv un poliţist, la o demonstraţie a extremei dreapta în oraşul Mannheim din Germania. Poliţia l-a împuşcat pe suspect.

de Redactia Observator

la 31.05.2024 , 15:59

Incidentul a avut loc în piaţa din centrul oraşului din sud-vestul ţării, la scurt timp după ora locală 11.30 (12.30, ora României).

"O armă de foc a fost folosită împotriva atacatorului", a declarat poliţia din Mannheim într-un comunicat.

Bărbatul a fost împuşcat de un poliţist

Articolul continuă după reclamă

Ziarul german Bild a scris că a apărut o înregistrare video în care se vede cum un bărbat înarmat cu un cuţit atacă oamenii înainte de a fi împuşcat de un agent înarmat.

Pe acelaşi subiect

"În prezent, există o operaţiune majoră a poliţiei în piaţa din Mannheim", a precizat poliţia locală într-un comunicat.

"Un elicopter de salvare este, de asemenea, utilizat. Nu pot fi furnizate alte informaţii în acest moment", au transmis autorităţile. Circulaţia tramvaielor în zonă a fost suspendată.

Nu se ştie câte dintre persoanele adunate în piaţa centrală din oraş au fost rănite şi nici cât de gravă este starea lor, scrie news.ro.

Atacatorul l-a înjunghiat şi pe activistul anti-islam Michael Stuerzenberger

Un videoclip îl arată pe activistul anti-islam Michael Stuerzenberger în timp ce se pregătea să ţină un discurs. Imaginile surprind un bărbat cu barbă, care ţine în mână un cuţit, şi începe să atace oamenii din piaţă, inclusiv un agent de poliţie.

Persoanele din jur încearcă să-l imobilizeze, iar la un moment dat un poliţist este văzut în imagini cum îl împuşcă pe atacator după ce acesta îl înjunghiase în gât pe un coleg de al său care era aplecat asupra unui alt bărbat căzut la pământ.

Bărbatul cu barbă l-a atacat pe Michael Stürzenberger, a confirmat pentru BILD mişcarea cetăţenească Pax Europa (BPE). 

În vârstă de 59 de ani, Stuerzenberger, care se descrie drept un jurnalist critic faţă de islam, a fost membru al mai multor organizaţii de extremă dreapta anti-islam, inclusiv al mişcării PEGIDA, care organizează în mod regulat marşuri în oraşe, în special în estul Germaniei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Stiri externe » Atac cu cuţitul în Germania. Bărbat, împuşcat după ce a înjunghiat un poliţist şi mai multe persoane la un miting al extremei drepte