Antena Meniu Search
x

Atac cu cuțitul la Berlin. Câţiva bărbați mascați s-au năpustit asupra demonstranților pașnici din fața ambasadei Iranului

Trei bărbați au fost răniți duminică la Berlin, în timp ce mai mulţi protestatari pașnici au fost atacați în apropierea ambasadei iraniene de câţiva bărbați mascați, care au fugit, a anunțat poliția germană, potrivit Mediafax.

de Redactia Observator

la 30.10.2022, 21:16

Atac cu cuțitul la Berlin
Atac cu cuțitul la Berlin - Captură Video / Twitter

Mai mulți atacatori, cu fețele acoperite, au dat jos steaguri și bannere dintr-o caravană parcată lângă ambasada iraniană. Aceștia au încercat apoi să deschidă ușa rulotei, iar între atacatori și ocupanții vehiculului a izbucnit o bătaie, relatează AFP.

Agresorii au fugit cu o mașină

Caravana a fost „decorată” cu sloganuri precum "Femeie, viață, libertate", scandarea de adunare a mulțimilor care protestează în prezent în Iran.

Iranul este zguduit de un val de proteste de la moartea, la 16 septembrie, a lui Mahsa Amini, o kurdă iraniană în vârstă de 22 de ani, care a murit la trei zile după ce a fost arestată la Teheran de către poliția morală, care o acuza că a încălcat codul vestimentar strict al Republicii Islamice, impunând în special purtarea vălului pentru femei.

Pe acelaşi subiect

Represiunea s-a soldat cu cel puțin 160 de morți, dintre care aproximativ 20 de copii, potrivit unui raport al ONG-ului Iran Human Rights (IHR), cu sediul la Oslo.

În Germania și în alte țări europene au avut loc recent numeroase demonstrații de susținere a protestatarilor iranieni.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Atac cu cuțitul la Berlin. Câţiva bărbați mascați s-au năpustit asupra demonstranților pașnici din fața ambasadei Iranului