Antena Meniu Search
x

Video Atac cu drone în Arabia Saudită, în apropierea circuitului de Formula 1. Riposta s-a soldat cu 7 morţi

Atac cu drone în Arabia Saudită. O explozie puternică a avut loc la o rafinărie de petrol, în apropierea circuitului de Formula 1, unde chiar atunci se desfăşurau antrenamente. Rebelii din gruparea Houthi au revendicat imediat atacul. Astăzi, Arabia Saudită a ripostat şi a lansat o contra-ofensivă, în urma căreia au murit cel puţin şapte persoane. 

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 27.03.2022, 13:55

Vezi și

Sunt momentele care au adus panică în Arabia Saudită. Rebelii Houthi, susţinuţi de Iran, au lansat un atac cu drone asupra unor instalaţii energetice saudite, provocând un incediu teribil. Explozia a avut loc la aproximativ 10 kilometri de circuitul de Formula 1, la rafinăria de petrol Aramco, de lângă aeroportul din Jeddah. 

În timpul antrenamentului, campionul mondial de Formula 1, Max Verstappen a anunţat organizatorii că simte un puternic miros de fum. Anunţul oficial al atacului a venit la scurt timp după.

Yehia Sarie, purtător de cuvânt al armatei Houthi: Cu ajutorul lui Dumnezeu, forţele militare conduse de Houthi au desfăşurat o operaţiune de distrugere cu rachete balistice şi drone, în capitala inamicului saudit, Riad.

Atac cu drone în Arabia Saudită

Pe acelaşi subiect

Între timp, şi televiziunea de stat a reacţionat cu mesajul purtătorului de cuvânt al coaliţiei saudite. Coaliţia susţine că aceasta escaladare ostilă a vizat instalaţiile petroliere şi încearcă să dea peste cap securitatea energetică şi economia globală. Acest atac nu a avut repercusiuni asupra activităţilor vieţii publice din Jiddah.

În ciuda incidentului, reprezentanţii Formula 1 şi cei ai Federaţiei Internaţionale de Automobilism au dat undă verde competiţiei Grand Prix a Arabiei Saudite, aşa că va avea loc conform programului normal.

Nu este, însă, primul atac al rebelilor din Yemen asupra Arabiei Saudite. Incidentul are loc la doar câteva zile după ce un alt depozit petrolier a fost atacat de gruparea teroristă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Atac cu drone în Arabia Saudită, în apropierea circuitului de Formula 1. Riposta s-a soldat cu 7 morţi