Antena Meniu Search
x

Atac cu drone ucrainene asupra infrastructurii energetice a Rusiei. Cinci localităţi au rămas fără curent; ruşii spun că au doborât 11 UAV-uri

O dronă ucraineană a lovit o staţie electrică dintr-un sat rusesc situat în apropierea frontierei cu Ucraina, generând întreruperea alimentării cu energie electrică a unui spital, a anunţat guvernatorul regiunii Kursk, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 29.09.2023, 13:04

Atac cu drone ucrainene asupra infrastructurii energetice a Rusiei. Cinci localităţi au rămas fără curent; ruşii spun că au doborât 11 UAV-uri
Atac cu drone ucrainene asupra infrastructurii energetice a Rusiei. Cinci localităţi au rămas fără curent; ruşii spun că au doborât 11 UAV-uri - Twitter

La Belaia, la mai puţin de 25 de kilometri de frontieră, "o dronă ucraineană a largat două încărcături explozive asupra unui post electric", a declarat Roman Starovoit pe Telegram. "Unul dintre transformatoare a luat foc. Cinci localităţi şi un spital au rămas fără electricitate. Echipele de pompieri s-au deplasat la faţa locului", a precizat Starovoit, adăugând că alimentarea cu energie electrică "va fi restabilită imediat ce va fi posibil să se facă acest lucru în deplină siguranţă".

Înainte de aceasta, Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse a anunţat pe Telegram că a distrus două drone ucrainene deasupra regiunii vecine Belgorod. Ministerul a precizat că o primă încărcătură explozivă a fost distrusă joi, în jurul orei 17:00 (14:00 GMT), cu aproximativ patru ore înainte ca o a doua dronă să fie doborâtă.

"Drona ucraineană a fost distrusă deasupra regiunii Belgorod de sistemele de apărare antiaeriană în funcţiune", a precizat ministerul.

Regiunile Belgorod şi Kursk se învecinează la est cu Ucraina. De când Ucraina şi-a lansat contraofensiva, la începutul lui iunie, Rusia a fost vizată de atacuri cu drone care, sporadic, au avariat clădiri, inclusiv la Moscova. Autorităţile ruse au minimizat importanţa acestor atacuri.

Pe acelaşi subiect

Rusia anunţă că a doborât 11 drone ucrainene

Rusia anunţă că a doborât 11 drone ucrainene au fost distruse de sisteme de apărare aeriană, unul deasupra teritoriului regiunii Kaluga, iar zece deasupra regiunii Kursk. 

Guvernatorul din Kursk, Roman Starovoit, a anunţat anterior că această regiune de la frontiera de est a Ucrainei a fost ”atacată masiv” cu drone ucrainene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri externe » Atac cu drone ucrainene asupra infrastructurii energetice a Rusiei. Cinci localităţi au rămas fără curent; ruşii spun că au doborât 11 UAV-uri