Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Atac terorist în Daghestan, Rusia. Şase poliţişti şi un preot, ucişi. Doi atacatori au fost împuşcaţi de forţele ruse, alţii au fost arestaţi

Şase poliţişti şi un preot ortodox au fost ucişi, iar alţi 12 poliţişti au fost răniţi în atacurile comise duminică de bărbaţi necunoscuţi asupra a două biserici ortodoxe, a unei sinagogi şi a unui post al poliţiei rutiere în oraşele Derbent şi Mahacikala din Daghestan, republică majoritar musulmană din Caucazul rus, transmit Reuters şi EFE, citând Ministerul de interne regional, informează Agerpres.

de Redactia Observator

la 24.06.2024 , 10:04

Atac terorist în Rusia. Şase poliţişti şi un preot, ucişi. Doi atacatori au fost împuşcaţi de forţele ruse, alţii au fost arestaţi
- Captura X

"În jurul orei 18:00 (15:00 GMT) în Derbent, persoane necunoscute au tras cu arme automate asupra unei sinagogi şi a unei biserici", a informat ministerul pe Telegram. "Conform informaţiilor preliminare, un poliţist a fost ucis şi un altul a fost rănit", a adăugat ministerul Comitetul naţional antiterorist a informat că preotul bisericii ortodoxe, un bărbat de 66 de ani, a fost ucis în atac. Comitetul a declarat alertă 'pentru asigurarea securităţii, oprirea crimelor teroriste şi arestarea celor implicaţi în atac'.

Poliţia a anunţat că numărul răniţilor în atacurile din cele două oraşe a ajuns la 16

Ministerul de Interne a mai raportat că un alt atac a avut loc duminică la Mahacikala, capitala Daghestanului, la aproximativ 110 de km nord de Derbent, unde persoane necunoscute au tras asupra unei alte biserici şi a unui punct de control în trafic, omorând un poliţist şi un paznic al bisericii, şi rănind alţi şase poliţişti.

Articolul continuă după reclamă

Televiziunea publică rusă a difuzat imagini cu sinagoga cuprinsă de foc şi coloane dense de fum. Ulterior, poliţia a anunţat că numărul răniţilor în atacurile din cele două oraşe a ajuns la 16. În Derbent, atacatorii au fugit cu o maşină VW Polo albă, în timp ce în Mahackala au avut loc schimburi de focuri între poliţişti şi atacatori. Potrivit autorităţilor, doi dintre atacatori au fost ucişi şi alţii au fost arestaţi.

Liderul Daghestanului, Serghei Melikov, a declarat că aceste atacuri 'sunt o încercare de a destabiliza situaţia' din republică, şi a cerut populaţiei să rămână calmă. Direcţia de investigaţii a Comitetului de anchetă din Daghestan a deschis dosare penale pentru atacuri teroriste în legătură cu atacurile din cele două oraşe. Atacurile au avut loc în ziua în care ruşii ortodocşii sărbătoresc Rusaliile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat probleme în obţinerea adeverinţelor care vă atestă vechimea în muncă?
Observator » Stiri externe » Atac terorist în Daghestan, Rusia. Şase poliţişti şi un preot, ucişi. Doi atacatori au fost împuşcaţi de forţele ruse, alţii au fost arestaţi