Antena Meniu Search
x

Atacul armat din California, anchetat ca un act de terorism

Atacul armat care a făcut 14 victime în California este anchetat ca un act de terorism. Anunţul oficial în acest sens a venit de la FBI, care a dezvăluit că femeia care participa la atac făcuse legământ de credinţă faţă de califul Statului Islamic, chiar în ziua masacrului.

Vezi și

 Atacul armat care a făcut 14 victime în California este anchetat ca un act de terorism. Anunţul oficial în acest sens a venit de la FBI, care a dezvăluit că femeia care participa la atac făcuse legământ de credinţă faţă de califul Statului Islamic, chiar în ziua masacrului. Poate pentru a mai linişti opinia publică, directorul FBI a precizat că nu există indicii că agresorii, soţ şi soţie, ar fi aparţinut unei "celule" sau reţele teroriste mai ample.

Decizia FBI a fost anunţată puţin înainte ca presa americană să publice prima fotografie a lui Tashfeen Malik, femeia care a participat la atac alături de soţul său, Syed Farook. puneţi aici mutra ei, v la final de unde o luaţi

Chiar în ziua masacrului, tânăra i-ar fi jurat credinţă aşa-zisului "calif" al Statului Islamic, printr-o postare pe o reţea socială, potrivit unor surse din cadrul anchetei. Se pare că ea a folosit un nume fals şi ulterior şi-a şters postarea, care a fost, totuşi, confirmată şi de FBI.

Anchetatorii au permis accesul presei în casa atacatorilor, unde criminaliştii şi-au încheiat misiunea. Zeci de reporteri şi operatori s-au îmbulzit în mica locuinţă unde, de fapt, nu era nimic spectaculos de văzut. Proprietarul casei a fost şi el asaltat de jurnalişti.

Dacă ancheta îi confirmă încadrarea în categoria terorismului islamic, atacul ar fi, prin numărul victimelor, cel mai grav de acest gen din Statele Unite, de la 11 septembrie 2001.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Atacul armat din California, anchetat ca un act de terorism