Antena Meniu Search
x

Atacul din Odesa. Bilanțul morților a ajuns la 10, printre care o mamă și bebelușul ei: "Au fost găsiţi împreună"

Război în Ucraina. O femeie şi un copil de opt luni au fost găsiţi duminică în dărâmăturile clădirii lovite în noaptea de vineri spre sâmbătă de o dronă rusă la Odesa, ridicând numărul morţilor la zece, au declarat duminică autorităţile ucrainene, scrie AFP, citat de news.ro

de Redactia Observator

la 03.03.2024, 12:05

"Acest atac asupra unei clădiri de nouă etaje din oraşul-port de la Marea Neagră a dus la moartea a zece persoane, inclusiv a unei femei găsite în dărâmături şi a unui bebeluş găsit lângă (această) femeie", a deplâns guvernatorul Regiunea Odesa, Oleg Kiper. Autorităţile au raportat anterior un număr de opt morţi.

Serviciile de urgenţă ucrainene au confirmat bilanţul a zece morţi, precizând că bebeluşul avea "opt luni". Mama şi copilul "au fost găsiţi împreună", au scris aceştia pe Telegram. Ei au mai susţinut că lucrările de "curăţare" a zonei în care această clădire s-a prăbuşit parţial sunt încă "în curs". Cu toate acestea, autorităţile nu au raportat numărul răniţilor, deşi serviciile de urgenţă au menţionat că opt răniţi au fost confirmaţi sâmbătă seara.

"Durere mare" pentru "toată Ucraina"

"Astăzi, Odesa şi regiunea deplâng victimele atacului rusesc", a mai spus Kiper într-un mesaj separat pe Telegram, invocând "durere mare" pentru "toată Ucraina". Sâmbătă, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat în discursul său zilnic "teroarea" rusă, care "ţinteşte exclusiv să distrugă vieţi, să intimideze".

Pe acelaşi subiect

În acelaşi timp, el le ceruse încă o dată aliaţilor occidentali ai Kievului să livreze mai rapid muniţie, sisteme de apărare aeriană şi avioane de luptă pentru a respinge armata rusă.

Zelenski cere din nou arme și muniție

"Întârzierile livrărilor de arme către Ucraina (...) duc, din păcate, la astfel de pierderi", a spus el, referindu-se la lovitura mortală a Rusiei asupra Odesei. De altfel, cinci persoane au fost rănite în noaptea de sâmbătă spre duminică în două bombardamente ruseşti în regiunea Doneţk (est), potrivit parchetului regional ucrainean.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Atacul din Odesa. Bilanțul morților a ajuns la 10, printre care o mamă și bebelușul ei: "Au fost găsiţi împreună"