Antena Meniu Search
x
LIVE

Atentat terorist în Ankara. Momentul în care unul dintre atacatori s-a detonat. Celălalt a fost împuşcat de poliţişti

Atentat terorist în capitala Turciei, Ankara. O bombă a explodat în apropierea parlamentului, unde preşedintele Erdogan urma să ţină un discurs. Atacul a fost extrem de rapid. Doi bărbaţi au coborât dintr-o maşină în faţa ministerului de interne şi au detonat explozibilul. Unul dintre ei a murit în deflagraţie, iar al doilea a fost împuşcat de poliţişti. Doi poliţişti au fost răniţi în urma exploziei.  

De Redactia Observator la 01.10.2023, 21:00
Vezi și

"Doi terorişti au apărut la bordul unui vehicul în jurul orei 09:30 locală (06:30 GMT) la intrarea în incinta Direcţiei Generale de Securitate a Ministerului de Interne şi au comis un atentat cu bombă", a declarat ministrul de interne, Ali Yerlikaya, precizând că în urma atacului doi poliţişti au fost răniţi uşor.

"Unul dintre terorişti a murit în explozie, iar celălalt a fost neutralizat. Doi dintre ofiţerii noştri de poliţie au fost răniţi uşor" de flăcările provocate de explozie, a mai spus ministrul Yerlikaya pe reţeaua X.

Până în acest moment atentatul nu a fost revendicat. Explozia puternică s-a auzit pe o distanţă de câţiva kilometri. Parchetul General din Ankara a anunţat deschiderea unei anchete şi a interzis accesul în zona unde a avut loc atentatul. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Atentatul nu a fost revendicat

Canalul de televiziune privat NTV a anunţat că schimburi de focuri s-au auzit după explozie, în cartierul în care circulaţia a fost complet blocată şi unde au fost trimise numeroase maşini de poliţie şi ambulanţe.

Cartierul vizat găzduieşte numeroase ministere, precum şi Parlamentul care urmează să-şi reia activitatea duminică de la 14:00 locală (11:00 GMT), după vacanţa de vară. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan urma să ia cuvântul în deschiderea noii sesiuni, potrivit presei turce. 

Ankara a fost scena a numeroase atentate în perioada 2015-2016, revendicate de separatiştii kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sau de gruparea Stat Islamic. Ultimul atentat comis pe teritoriul Turciei pe 13 noiembrie 2022, pe o arteră comercială din Istanbul, soldat cu şase morţi şi 81 de răniţi, nu a fost revendicat, şi a fost atribuit PKK de către autorităţi.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Atentat terorist în Ankara. Momentul în care unul dintre atacatori s-a detonat. Celălalt a fost împuşcat de poliţişti