Antena Meniu Search
x
LIVE

"Unde este soţia ta?" Reacţia lui Erdogan după ce Elon Musk şi-a adus fiul de 3 ani la întâlnire

Elon Musk s-a întâlnit duminică la New York cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care l-a încurajat să construiască următoarea uzină Tesla în Turcia. 

De Redactia Observator la 18.09.2023, 15:55
Vezi și

Miliardarul american a venit la întâlnirea de la Turkish House, un zgârie nori amplasat în apropiere de sediul ONU din New York, cu fiul lui de 3 ani, Lil X. Când l-a văzut pe Elon Musk cu copilul în braţe preşedintele turc l-a întrebat pe miliardar: "Unde este soţia ta?".  Şeful Tesla a început să râdă: "Oh, este în San Francisco. Suntem despărțiți acum. Eu am grijă de el în mare parte."

Erdogan a încercat să-l convingă pe Elon Musk să deschidă cea de a şaptea fabrică în Turcia. Erdogan a spus că Turcia este deschisă la cooperare în domenii precum inteligenţa artificială şi Starlink, reţeaua de sateliţi de comunicaţii a companiei SpaceX, deţinută tot de Musk. Acesta din urmă a spus că SpaceX vrea să lucreze cu autorităţile turceşti pentru a obţine autorizaţiile necesare astfel încât să ofere servicii de comunicaţii prin satelit Starlink în Turcia.

În prezent, Tesla are şase uzine şi construieşte a şaptea uzină în statul Nuevo Leon din nordul Mexicului, în cadrul unui plan destinat extinderii operaţiunilor sale mondiale. În luna mai, Musk a anunţat că este foarte probabil ca Tesla să aleagă până la finele anului o locaţie pentru o nouă uzină iar luna trecută Tesla şi-a exprimat interesul pentru a construi o uzină în India unde să producă vehicule electrice ieftine. De la începutul anului şi până în prezent, acţiunile Tesla au înregistrat o creştere de 123% iar zilele trecute firma a anunţat că a produs automobilul cu numărul cinci milioane.

Şi Netanyahu se va întâlni cu Elon Musk pentru a discuta despre inteligenţa artificială

Pe acelaşi subiect

Şi premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat luni că se va întâlni cu miliardarul american pentru a discuta despre inteligenţa artificială, în cadrul vizitei sale în Statele Unite cu prilejul Adunării Generale a ONU din această săptămână.

"Voi începe această vizită în California, unde intenţionez să mă întâlnesc cu actualul lider al celei mai spectaculoase inovaţii a noii ere şi poate în general, Elon Musk", a scris Netanyahu pe X (ex-Twitter), reţeaua de socializare deţinută de Musk. "Voi vorbi cu el despre inteligenţa artificială şi voi încerca, de asemenea, să îl conving să investească în Israel în următorii ani", a adăugat Netanyahu. "El deschide, în mare măsură, calea care va schimba faţa umanităţii şi, de asemenea, faţa statului Israel", a declarat premierul israelian, înainte de a pleca spre Statele Unite.

Dezvoltarea rapidă a inteligenţei artificiale (IA) începând de anul trecut a demonstrat atât potenţialul, cât şi pericolele acestei tehnologii, observă AFP. mPrintre îngrijorările suscitate de IA se numără posibilitatea ca chatboţii să inunde internetul cu dezinformări, ca algoritmi părtinitori să difuzeze materiale rasiste sau ca zone întregi din industria umană să fie distruse.

Elon Musk, unul dintre fondatorii companiei OpenAI, al cărei consiliu de administraţie l-a părăsit ulterior, a lansat în mod regulat avertismente cu privire la pericolele IA. În martie, el a semnat un apel la suspendarea cercetărilor în domeniul IA de ultimă generaţie "pentru a se asigura că (această tehnologie) nu prezintă un pericol pentru public". În iulie, Elon Musk a lansat xAI, o nouă companie axată pe inteligenţa artificială, cu o echipă formată din specialişti recunoscuţi, dintre care unii provin de la OpenAI, creatorul ChatGPT, Google sau Microsoft.

Ca şi alţi mari patroni din domeniul tehnologiei, printre care Mark Zuckerberg de la Meta sau Sam Altman de la OpenAI, Elon Musk a participat săptămâna trecută la o serie de întâlniri cu uşile închise la Congresul american pentru a-şi împărtăşi planurile în domeniul inteligenţei artificiale, în timp ce SUA lucrează la noi legi pentru a controla mai bine această tehnologie.

"Există un consens puternic în favoarea reglementării IA", a comentat Elon Musk miercurea trecută, după o întâlnire. "Chiar dacă reglementarea nu este perfectă, (...) consecinţele unui derapaj al IA ar fi grave". Israelul intenţionează să devină un lider în domeniul IA, a subliniat luni Netanyahu. "Aşa cum ne-am transformat (ţara) într-un lider în domeniul cibernetic, vom face acelaşi lucru în acest domeniu", a asigurat el.

Pe lângă Musk, Netanyahu a mai spus că se va întâlni, în timpul şederii sale în SUA, cu preşedintele american Joe Biden, cancelarul german Olaf Scholz, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, printre alţi lideri mondiali. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » "Unde este soţia ta?" Reacţia lui Erdogan după ce Elon Musk şi-a adus fiul de 3 ani la întâlnire