Antena Meniu Search
x

Atenţionare de călătorie în Spania: Ţara se află sunt coduri roșu, portocaliu și galben de caniculă până sămbătă

Românii care vor să călătorească în Spania, trebuie să fie atenţi pentru că sunt în vigoare mai multe coduri de caniculă până sâmbătă.

de Redactia Observator

la 22.07.2021, 18:02

Atenţionare de călătorie în Spania: Ţara se află sunt coduri roșu, portocaliu și galben de caniculă până sămbătă - Shutterstock

Regatul Spaniei este vizat de coduri roșu, portocaliu și galben de caniculă.

Pe 22 iulie sunt valabile un cod portocaliu de caniculă (cu temperaturi între 39 - 41ºC) în comunitățile Madrid, Andaluzia, Aragon, Castilla La Mancha, Catalonia, Navarra, La Rioja și Insulele Baleare și un cod galben de caniculă (cu temperaturi între 34 -39ºC) în comunitățile Cantabria, Castilla y Leon, Extremadura, Murcia, Țara Bascilor și Comunitatea Valenciană.

Pe 23 iulie vor fi în vigoare cod roșu de caniculă (cu temperaturi de 41ºC) în comunitatea Aragon, cod portocaliu de caniculă (cu temperaturi între 39 - 41ºC) pentru comunitățile Andaluzia, Castilla La Mancha, Catalonia, Murcia, Navarra, La Rioja, Comunitatea Valenciană și Insulele Baleare și cod galben de caniculă (cu temperaturi între 34 - 39ºC) în comunitatea Madrid.

Coduri de caniculă valabile până sâmbătă

Pentru 24 iulie 2021 sunt anunțate cod portocaliu de caniculă (cu temperaturi între 39 - 41ºC) în comunitățile Andaluzia, Murcia, Comunitatea Valenciană și Insulele Baleare și cod galben de caniculă (cu temperaturi între 34 - 39ºC) pentru comunitățile Castilla La Mancha și Catalonia.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea și respectarea cu strictețe a atenționărilor și recomandărilor autorităților spaniole. De asemenea, se recomandă cetățenilor români care se află în zonele afectate ca, în caz de urgență, să contacteze autoritățile spaniole competente, apelând numărul de telefon de urgență 112.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Atenţionare de călătorie în Spania: Ţara se află sunt coduri roșu, portocaliu și galben de caniculă până sămbătă