Atenţionare de călătorie în Spania: Ţara se află sunt coduri roșu, portocaliu și galben de caniculă până sămbătă

De Redactia Observator.
Publicat: 22.07.2021, 18:02.
Actualizat: 22.07.2021, 18:02

Românii care vor să călătorească în Spania, trebuie să fie atenţi pentru că sunt în vigoare mai multe coduri de caniculă până sâmbătă.

Atenţionare de călătorie în Spania: Ţara se află sunt coduri roșu, portocaliu și galben de caniculă până sămbătă

Shutterstock

Regatul Spaniei este vizat de coduri roșu, portocaliu și galben de caniculă.

Pe 22 iulie sunt valabile un cod portocaliu de caniculă (cu temperaturi între 39 - 41ºC) în comunitățile Madrid, Andaluzia, Aragon, Castilla La Mancha, Catalonia, Navarra, La Rioja și Insulele Baleare și un cod galben de caniculă (cu temperaturi între 34 -39ºC) în comunitățile Cantabria, Castilla y Leon, Extremadura, Murcia, Țara Bascilor și Comunitatea Valenciană.

Pe 23 iulie vor fi în vigoare cod roșu de caniculă (cu temperaturi de 41ºC) în comunitatea Aragon, cod portocaliu de caniculă (cu temperaturi între 39 - 41ºC) pentru comunitățile Andaluzia, Castilla La Mancha, Catalonia, Murcia, Navarra, La Rioja, Comunitatea Valenciană și Insulele Baleare și cod galben de caniculă (cu temperaturi între 34 - 39ºC) în comunitatea Madrid.

Citește și:

Coduri de caniculă valabile până sâmbătă

Pentru 24 iulie 2021 sunt anunțate cod portocaliu de caniculă (cu temperaturi între 39 - 41ºC) în comunitățile Andaluzia, Murcia, Comunitatea Valenciană și Insulele Baleare și cod galben de caniculă (cu temperaturi între 34 - 39ºC) pentru comunitățile Castilla La Mancha și Catalonia.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea și respectarea cu strictețe a atenționărilor și recomandărilor autorităților spaniole. De asemenea, se recomandă cetățenilor români care se află în zonele afectate ca, în caz de urgență, să contacteze autoritățile spaniole competente, apelând numărul de telefon de urgență 112.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.