Antena Meniu Search
x

Atenționare de călătorie pentru români în Franța. O grevă de amploare va perturba transportul feroviar, dar și cel public

Grevă de proporţii astăzi în Franţa. Manifestaţia va perturba transportul feroviar, dar şi cel public. Inclusiv aeroporturile vor avea zboruri amânate sau chiar anulate. Muncitorii vor ieşi în stradă pentru salarii mai mari, spun sindicatele. Ministerul Român de Externe a transmis o atenţionare de călătorie pentru românii care tranzitează azi ţara.

de Redactia Observator

la 13.10.2023, 08:31

Vezi și

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franţa că, vineri, 13 octombrie 2023, este prevăzută o grevă generală, la nivel naţional, context în care sunt aşteptate perturbări ale circulaţiei feroviare naţionale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercités, Transilien) şi internaţionale (Thalys, Eurostar).

Potrivit MAE, detalii privind circulaţia trenurilor pot fi consultate pe site-urile: https://www.sncf.com/frhttps://www.sncf-connect.com/train/grevehttps://www.thalys.com/fr/fr/info-trafic/34482https://www.eurostar.com/fr-fr/voyage/info-trafic/perturbations.

De asemenea, transportul public urban va fi perturbat ca urmare a devierilor unor linii din cauza manifestaţiilor planificate în oraşe. În regiunea pariziană, sindicatul CGT RATP a depus un preaviz de grevă pentru perioada 12 octombrie 2023, orele 19:30 - 14 octombrie 2023, ora 07:00.

Autorităţile franceze recomandă cetăţenilor să consulte site-urile reţelei locale de transport pentru prognoze ale traficului, precum şi site-ul RATP: https://www.ratp.fr/, pentru detalii privind circulaţia din regiunea pariziană.

”Totodată, Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC) a informat că sindicatul controlorilor aerieni (USAC-CGT) a lansat un apel la grevă pentru ziua de vineri, 13 octombrie 2023. Astfel, este prevăzută o reducere cu 40% a zborurilor de pe aeroportul Paris-Orly, o reducere cu 20%  a programului de zbor pe aeroportul Marseille-Provence şi cu 15% pe aeroportul Paris-Beauvais, ceea ce ar putea duce la perturbări ale traficului aerian”, a mai transmis MAE.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Atenționare de călătorie pentru români în Franța. O grevă de amploare va perturba transportul feroviar, dar și cel public