Antena Meniu Search
x

Austria a intrat în carantină. Numărul infecţiilor este în medie de o mie de persoane pe zi

Grădiniţele şi şcolile pentru elevii de gimnaziu rămân deschise. La fel şi mallurile. În schimb, se închid restaurantele, cafenelele, sălile de gimnastică, teatrele şi cinematografele. Austria sacrifică luna noiembrie ca să salveze luna cadourilor.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 05.11.2020, 21:17

Vezi și
  • A doua zi după atentatul terorist din Viena, Austria a intrat în carantină.
  • Faţă de lockdownul din martie, restricţiile sunt mai puţin severe.

Anul trecut, în noiembrie, Viena era furnicar. Centrul oraşului era deja scăldat în luminiţe, pregătirile pentru Târgul de Crăciuni erau în toi. Acum, Viena e în şoc şi lockdown.

În ultimele 24 de ore, în Austria au fost declarate nu mai puţin de 6 mii de persoane infectate cu COVID-19. În ceea ce priveşte Viena, capitala cu o populaţie de aproximativ două milioane de oameni numărul infecţiilor este în medie de o mie de persoane pe zi.

Primele care au pus lacătul pe uşi au fost restaurantele, cafenelele şi hotelurile. Efectul e în lanţ:  

Taximetrist: Rău, rău, foarte rău. Nu e turism, nu e...cum să spun business.

Magazinele şi mall-urile însă rămân deschise.

Elena Chiper, româncă stabilită în Viena: Putem lucra în două echipe. Avem program scurt. Am lucrat timp de trei luni part time. Salariul întreg. Acum avem iar lockdown parţial, mallurile sunt deschise.

Şi teatrele, cinematografele şi celebra Operă de Stat, în care muzica nu s-a oprit nici în noaptea atentatului terorist, s-au închis. Singurul refugiu rămâne biserica.

Emanuel Ştefan Nuţu, preot român stabilit în Viena: Trebuie să ai mască, o distanţă de un metru şi jumătate, trebuie să te dezinfectezi şi să rămâi la locul tău

În Viena, locuiesc 50 de mii de români. Preotul Emanuel Nuţu construieşte acum o biserică, dar şi un bloc, în colaborare cu Primărie Vienei, pentru mica Românie de acolo.

Emanuel Ştefan Nuţu, preot român stabilit în Viena: Am obţinut ceea ce cu adevărat îl doare pe românul care pleacă de acasă şi anume comuniunea

Grădiniţele şi şcolile rămân deschise pentru elevii din clasele I-VIII. O alinare pentru părinţi.

Carmen Şereş, româncă stabilită în Viena: E totul foarte bine pus la punct. S-au pregătit, le-au făcut emailuri copiilor, au conturi, aplicaţii care sunt publice

Vienezii au şi oră de stingere: după ora 20.00 nu mai au voie să iasă din casă decât pentru urgenţe.

După explozia de cazuri din Austria, România a trecut ţara în zona galbenă. Românii care vin de acolo sunt obligaţi să stea în carantină două săptămâni. În aceaşi situaţie este şi comunitatea de aproape 220 de mii de români din Madrid.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Austria a intrat în carantină. Numărul infecţiilor este în medie de o mie de persoane pe zi