Antena Meniu Search
x

Austria se pregăteşte să fie condusă de cel mai tânăr cancelar din istorie!

Sebastian Kurz are 31 de ani şi a câştigat voturile oamenilor prin poziţia sa fermă faţă de imigraţia ilegală.

Vezi și

Sebastian Kurz are 31 de ani şi a câştigat voturile oamenilor prin poziţia sa fermă faţă de imigraţia ilegală. Mai mult, tânărul politician de centru-dreapta promite să taie ajutoare tuturor străinilor şi să interzică Uniunii Europene să se mai implice în treburile interne ale Austriei.

Tânăr, chipeş şi dinamic, Sebastian Kurz a sedus electoratul cu mesajul său de schimbare. La 31 de ani este considerat un copil minune al politicii austriece. A devenit secretar de stat la 24 de ani, iar în 2013 a devenit cel mai tânăr ministru de externe după cel de-al Doilea Război Mondial. Experienţa guvernamentală îi permite, acum, să aspire la un post de şef al majorităţii. Odată desemnat, va aplica un program ferm în materie de imigraţie, temă care a dominat, dealtfel, campania electorală. 

Alegerea lui Kern poate aduce schimbări şi pentru europenii stabiliţi în Austria. Actualul ministru de externe vrea să impună un prag minim de 5 ani pentru ca străinii să poată primi ajutoare sociale. 70.000 de români sunt stabiliţi în Austria.

Austria virează, aşadar, spre dreapta. Dată fiind apropierea programelor de campanie, cea mai probabilă alianţă este între partidul lui Kurz şi cel al fostului cancelar, care, împreună depăşesc 58 la sută din voturi. 

Pe scena internaţională, Kurtz se declară apropiat ca viziune de premierul ungar Viktor Orban şi cere reluarea negocierilor pentru intrarea Turciei în Uniunea Europeană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » Austria se pregăteşte să fie condusă de cel mai tânăr cancelar din istorie!