Antena Meniu Search
x

Video: o avalanşă uriaşă care a blocat 13 mii de turişti în Elveţia a fost filmată

O avalanşă produsă în staţiunea Zermatt din Elveţia a fost filmată de camerele de supraveghere. 13 mii de turişti au fost blocaţi de uriaşa revărsare de zăpadă.

O avalanşă uriaşă a blocat 13 mii de turişti în staţiunea Zermatt, din Alpi Vezi și

O avalanşă produsă în staţiunea Zermatt din Elveţia a fost filmată de camerele de supraveghere. 13 mii de turişti au fost blocaţi de uriaşa revărsare de zăpadă.

O operaţiune de proporţii a fost declanşată pe muntele Matterhorn din Alpi, în urma producerii avalanşei. Staţiunea Zermatt, una dintre cele mai populare din Elveţia, pentru pasionaţii de schi, a rămas complet blocată.

Avalanşa a surprins prin proporţiile sale, dar şi prin urmări. Camerele de supraveghere au surprins momentul când zăpada s-a prăvălit de pe munte. 

Potrivit martorilor, avalanşa s-a produs în jurul orei 11.00 şi a durat câteva minute. Valul uriaş de zăpadă s-a revărsat pe drumuri blocând accesul către satele din zonă, dar şi către staţiunea Zermatt.

Pe acelaşi subiect

Înregistrarea video surprinde şi momentul în care un bărbat, deşi aflat foarte aproape de avalanşă, priveşte liniştit spre muntele de zăpadă, iar apoi, calm, îşi continuă drumul.

13 mii de turişti se aflau în Zermat, staţiunea care e un magnet inclusiv pentru milionarii pasionaţi de schi şi alte sporturi de iarnă. Circulaţia trenurilor şi cea a maşinilor au fost oprite, iar accesul pe pârtiile de schi şi pe traseele pentru alpinişti au fost închise.

În zonă au fost semnalate inclusiv pene de curent în urma avalanşei. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Turiştii care au solicitat evacuarea au fost luaţi din staţiune cu elicopterele puse la dispoziţie de autorităţile elveţiene.

Meteorologii spun că incidentul s-a produs după ce, luni, a nins puternic, iar stratul nou de zăpadă s-a aşternut peste cel de săptămânile trecute, crescând astfel în mod dramatic riscul producerii de avalanşe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Video: o avalanşă uriaşă care a blocat 13 mii de turişti în Elveţia a fost filmată