Antena Meniu Search
x

Programul Prima Casă 2018. Guvernul a alocat un buget de numai două miliarde de lei

Guvernul urmează să aprobe astăzi o hotărâre cu privire la bugetul programului 'Prima casă' pentru 2018, acesta fiind de 2 miliarde de lei.

Programul Prima Casa 2018 are un buget de numai doua miliarde de lei

Guvernul urmează să aprobe astăzi o hotărâre cu privire la bugetul programului 'Prima casă' pentru 2018, acesta fiind de 2 miliarde de lei.

Proiectul hotărârii a fost prezentat la începutul şedinţei de Guvern de secretarul de stat în Ministerul de Finanţe Daniela Pescaru.

"Avem un proiect de hotărâre pentru completarea şi modificarea hotărârii nr. 717/2009. Prin acest proiect de hotărâre propunem aprobării Guvernului plafonul garanţiilor care pot fi emise pentru acest program - 'Prima casă', în cuantum de 2 miliarde de lei pentru anul 2018. De asemenea, mai propunem unele măsuri tehnice, care să conducă la debirocratizare şi la reducerea timpului de aşteptare în cazul finanţatorilor şi beneficiarilor pentru obţinerea acordurilor. O altă măsură propusă prin proiectul de hotărâre este reducerea marjei maxime de dobândă de la 2,5% la 2% şi în cazul construcţiei de locuinţe, ca şi în cazul achiziţiei de locuinţe", a spus Pescaru.

Programul Prima Casă 2018 are cel mai mic buget din ultimii ani, de două ori mai mic decât primul sezon al programului guvernamental.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Programul Prima Casă 2018. Guvernul a alocat un buget de numai două miliarde de lei