Antena Meniu Search
x

Galerie foto Aventura unui șofer de TIR "trădat" de GPS, în Elveția. A ignorat toate indicatoarele rutiere, apoi s-a chinuit ore întregi să deblocheze camionul

Un șofer din Uzbekistan a rămas blocat cu TIR-ul pe un drum îngust din apropierea Pasului Albula, cea mai înaltă trecătoare din cantonul Graubünden, Elveția, după ce s-a lăsat ghidat de sistemul GPS și a ignorat în mod constant toate indicatoarele rutiere. Doi germani l-au ajutat pe uzbec să deblocheze camionul, manevră care a durat ore bune.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 10.07.2023, 10:34

Presa locală scrie că, miercuri, 5 iulie, șoferul de 51 de ani își conducea TIR-ul înmatriculat în Lituania, dinspre Thusis în direcția Engadin, pentru a ajunge cu încărcătura în Italia. 

Omul a urmat cu consecvență instrucțiunile GPS-ului, care l-a trimis peste Pasul Albula, cea mai înaltă trecătoare din cantonul Graubünden, Elveția.

Ceea ce nu a observat sau a ignorat cu bună știință au fost indicatoarele rutiere care semnalau: lățime maximă de 2,3 metri, înălțime maximă de 3,3 metri, greutate maximă de 18 tone și interdicția remorcii, se arată într-un comunicat al poliției elvețiene

După ora 18.30, în timp ce se apropia de primul viaduct de cale ferată de sub Preda, uzbecul a realizat că nu mai putea avansa. Intrase deja pe un drum prea îngust pentru dimensiunea vehiculului său, care a rămas împotmolit. Camionul trebuia întors, însă, din cauza drumului foarte îngust, operațiunea avea să fie una extrem de complexă. După mai multe ore de chin și ajutat de doi germani, șoferul din Uzbekistan a reușit, într-un final, să execute manevra de întoarcere.

El va trebui, acum, să suporte consecințele, cel mai probabil o amendă foarte mare, deoarece poliția cantonală din Graubünden l-a denunțat la procuratură. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Aventura unui șofer de TIR "trădat" de GPS, în Elveția. A ignorat toate indicatoarele rutiere, apoi s-a chinuit ore întregi să deblocheze camionul