Antena Meniu Search
x

AVERTISMENTUL Rusiei: "Este probabil cea mai alarmantă declaraţie a lui Trump. Lumea va intra în cea mai rea perioadă de după Războiul Rece"

AVERTISMENTUL Rusiei: "Este probabil cea mai alarmantă declaraţie. Lumea va intra în cea mai rea perioadă a cursei înarmării"

Declaraţia preşedintelui Donald Trump privind asigurarea superiorităţii arsenalului nuclear american a declanşat un val de reacţii din partea Kremlinului.

Politicieni ruşi apropiaţi Kremlinului au avertizat, vineri, că obiectivul declarat al preşedintelui Donald Trump riscă să declanşeze o nouă cursă a înarmării între Washington şi Moscova similară celei din timpul Războiului Rece. 

"Sloganul de campanie al lui Trump "Să facem America măreaţă din nou", dacă acest lucru înseamnă supremaţia nucleară, va readuce lumea în cea mai rea perioadă a cursei înarmării, din anii ’50 şi ‘60”, a declarat preşedintele Comisiei pentru Afaceri Internaţionale a camerei superioare a Parlamentului Rus, Konstantin Kosacev.

Afirmaţia preşedintelui reprezintă, „probabil, cea mai alarmantă declaraţie a lui Trump privind relaţiile cu Rusia”, a subliniat el într-o postare pe Facebook.

Pe acelaşi subiect

Pe parcursul Războiului Rece, Uniunea Sovietică şi Statele Unite şi-au dat seama că obţinerea supremaţiei este periculoasă şi au acceptat doctrina parităţii drept cea mai bună cale de a asigura pacea, a adăugat politicianul.

„Intrăm într-o nouă eră? Din punctul meu de vedere, avem nevoie de un răspuns la această întrebare cât mai curând posibil”, a subliniat el.

Un alt parlamentar pro-Kremlin, Aleksei Puşkov, a scris pe Twitter că afirmaţiile noului lider de la Casa Albă „pun sub semnul întrebării acordul privind limitarea armelor strategice, ceea ce readuce lumea în secolul al XX-lea”.

El a atras atenţia că tratatul respectiv pune bazele stabilităţii nucleare între Moscova şi Washington. „Aceasta trebuie păstrată. Iar Statele Unite nu pot atinge superioritatea decisivă”, a subliniat el.

“În loc să încerce să obţină o supremaţie nucleară iluzorie asupra Rusiei, administraţia SUA ar trebui să găsească o soluţie la problema nucleară excepţional de complicată a Coreei de Nord”, a mai scris Puşkov, un membru al Comisiei pentru Apărare şi Securitate a camerei superioare a Parlamentului rus.

Puşkov şi Kosacev nu sunt implicaţi direct în procesul decizional din politica externă sau de apărare a Rusiei, dar reflectă, de obicei, poziţia Kremlinului.

Autorităţile ruse nu au reacţionat oficial la declaraţiile lui Trump, deoarece vineri este zi liberă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » AVERTISMENTUL Rusiei: "Este probabil cea mai alarmantă declaraţie a lui Trump. Lumea va intra în cea mai rea perioadă de după Războiul Rece"