Antena Meniu Search
x

Avocatul care i-a cerut lui Putin să oprească războiul din Ucraina a ajuns în comă. Nimeni nu ştie ce a păţit

Un avocat care i-a cerut lui Vladimir Putin să oprească războiul din Ucraina a ajuns în comă la spital. Deocamdată, nu se cunosc cu exactitate împrejurările incidentului în urma căruia a ajuns în această stare.

de Redactia Observator

la 01.11.2022, 11:53

Avocatul care i-a cerut lui Putin să oprească războiul din Ucraina a ajuns în comă. Nimeni nu ştie ce a păţit
- Profimedia

Anatoly Karpov, în vârstă de 71 de ani, a suferit mai multe răni la cap în weekend şi a ajuns în stare gravă la spital. Medicii au luat decizia de a-l pune în comă. Potrivit presei ruse, citată de DailyMail, misterul pluteşte în jurul acestui incident. Printre posibilele cauze s-ar putea număra un atac asupra sa în clădirea Parlamentului sau o cădere de la etaj. Cert este că ambulanţa l-a preluat de la locuinţa sa în noaptea de sâmbătă spre duminică.

A criticat războiul din Ucraina şi a ieşit din graţiile sistemului

Karpov era un apropiat al regimului de la Kremlin şi un aprig susţinător al lui Vladimir Putin. Discursul său s-a schimbat însă o dată cu începere războiului din Ucraina şi o dată cu asta s-a modificat şi percepţia regimului în ceea ce-l priveşte. Andrey Kovalev, liderul unui ONG din Rusia, susţine că Anatoly Karpov a fost atacat şi lovit de mai multe ori în zona capului în timp ce pleca din clădirea Parlamentului din Moscova.

Kiril Zangalis, purtător de cuvânt al Federaţiei Ruse de Şah, a declarat informaţiile despre o eventuală agresare a lui Karpov, fost campion mondial la şah, sunt false. Sofia, fiica lui Karpov, spune şi ea că tatăl ei nu a fost bătut. Potrivit altor informaţii oferite de presa rusă, Karpov ar fi fost "victima" unui incident domestic.

"Îmi doresc ca războiul să se termine cât mai repede pentru ca acei oameni paşnici să nu mai moară. Până la urmă, oamenii de rând sunt victimele acestui război. Oamenii de rând luptă şi mor pe front, politicienii şi generalii doar iau decizii. Nici nu încep discuţia despre ofiţerii sau soldaţii de rând care mor. Nu-mi pot imagina toţi aceşti ruşi şi ucraineni luptând unii contra celorlaţi. Am mulţi prieteni în Ucraina", a fost declaraţia făcută de Karpov care i-a adus numeroase critici venite de la Kremlin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Avocatul care i-a cerut lui Putin să oprească războiul din Ucraina a ajuns în comă. Nimeni nu ştie ce a păţit