Antena Meniu Search
x

Bacteria care provoacă holera, depistată la un student din Wuhan şi la ţestoasele vândute în pieţele alimentare: "Învătaţi lecţia COVID"

Bacteria care provoacă holera a fost depistată la un student din oraşul chinez Wuhan, precum şi în nişte mostre prelevate de la ţestoase cu carapace moale vândute într-o piaţă alimentară. Astfel, descoperirile au atins o coardă sensibilă în rândul chinezilor, unii dintre ei temându-se că situaţia ar putea lua amploarea pandemiei de COVID-19, relatează Reuters, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 15.07.2022, 15:53

Bacteria care provoacă holera, depistată la un student din Wuhan şi la ţestoasele vândute în pieţele alimentare: "Învătaţi lecţia COVID"
- Profimedia

Piaţa alimentară în care mostrele de la ţestoase cu carapace moale au fost testate pozitiv cu agentul patogen capabil să provoace holera a fost dezinfectată, au anunţat autorităţile locale joi seara. Deşi nu a fost găsit niciun caz de holeră în rândul persoanelor care au intrat în contact cu ţestoasele cu carapace moale, magazinul care le vindea a primit ordine de închidere pentru trei zile. Autorităţile au spus că tulpina de vibrio cholerae O139 contractată de către student, caz care a fost anunţat luni, şi probele contaminate, nu au nicio legătură.

Cazurile de holeră sunt rare în China, fiind raportate cinci cazuri în 2021 şi 11 în 2020, dar fără decese

Oficialii urmăresc, de asemenea, produse nespecificate din acelaşi lot ca şi ţestoasele moi care au fost expediate în altă parte, a precizat autoritatea de control a bolilor din districtul Hongshan din Wuhan. În pofida lipsei unor semne solide ale unui focar de holeră, internauţii îngrijoraţi de o altă epidemie au dezbătut acest subiect pe platforma Weibo. Primele cazuri pozitive de COVID-19 de la sfârşitul anului 2019 au avut iniţial legătură cu o piaţă locală din Wuhan, care vindea fructe de mare şi produse din peşte. Originea virusului SARS-CoV-2 care provoacă COVID-19 rămâne un mister şi o sursă majoră de tensiune între China şi Statele Unite.

”Învătaţi lecţia de la COVID şi grăbiţi-vă în depistarea sursei pentru a asigura dovezile!” a scris un utilizator Weibo. Cazurile de holeră, o boală acută de diaree apoasă potenţial fatală dacă nu este administrat un tratament prompt şi care, de obicei, se contractează din alimente sau apă contaminate, sunt rare în China, fiind raportate cinci cazuri în 2021 şi 11 în 2020, dar fără decese.

”Depistarea Vibrio cholerae O139... ne reaminteşte că pieţele umede, deşi sunt importante din punct de vedere cultural şi economic în Asia, au asociate diverse riscuri pentru sănătatea publică”, a spus Andrew Greenhill, profesor de microbiologie la Federation University Australia. În acest moment, nu există un motiv major de îngrijorare, însă supravegherea continuă este importantă, a spus Greenhill, adăugând că O139 a fost depistat în diferite alte ţări şi că este puţin probabil să existe focare mari de holeră în locaţii cu apă potabilă şi sistem de canalizare adecvat.

”De fapt, depistarea tulpinii demonstrează că supravegherea este pusă în aplicare, fiind un lucru pozitiv”, a adăugat el. Wuhan, cu o populaţie de peste 12 milioane de locuitori, a anunţat luni că studentul infectat cu holeră este singurul caz înregistrat. Wuhan nu a dezvăluit care sunt sursele bacteriilor în cazul studentului şi a mostrelor şi nici detalii despre progresul urmăririi sursei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

De unde vă faceţi cel mai des aprovizionarea cu verdeţuri şi legume?

Observator » Stiri externe » Bacteria care provoacă holera, depistată la un student din Wuhan şi la ţestoasele vândute în pieţele alimentare: "Învătaţi lecţia COVID"