Antena Meniu Search
x

Un băieţel de 5 ani, erou după ce şi-a salvat mama în comă diabetică. Copilul a tastat numărul de urgenţă văzut pe o ambulanţă de jucărie

Un băiat de doar cinci ani a devenit erou după ce, fără să stea pe gânduri, văzându-şi mama prăbuşită pe podea, a format numărul de urgenţă şi a ajutat salvatorii să ajungă la timp.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 27.08.2020, 18:58

  • Băieţelul de doar 5 ani a fost lăudat pentru acţiunea sa imediată.
  • A fost invitat la un tur complet al secţiei locale de poliţie.

Micuţul Josh Chapman se juca cu fratele său mai mic Harry, când mama lui, Caroline, a leşinat brusc, intrând în comă diabetică, în casa lor din Telford, Shropshire.

În ciuda faptului că nu a mai folosit un telefon până acum, copilul a copiat numărul „112” care apărea scris pe o ambulanţă de jucărie, model european. În următoarea secundă el a fost redirecţionat către linia 999, specifică zonei geografice din care face parte şi a intrat în contact cu dispecerii de la salvare. Întâmplarea a avut loc în urmă cu câteva zile.

„Mami se juca cu maşinile şi apoi a închis ochii” le-ar fi spus copilul dispecerilor.

Ofiţerii au reuşit rapid să-i localizeze pe Josh şi fratele său de doar 18 luni şi a rămas pe fir cu acesta până când paramedicii au ajuns şi au putut să-i acorde primul ajutor lui Caroline.

„Mă jucam cu băieţii cu maşinile şi am leşinat brusc. M-am trezit înconjurată de paramedici şi de o mulţime de jucării, apoi mi-au explicat că Josh i-a sunat şi le-a dat adresa. Nu mi-a venit să cred. Nu a mai folosit niciodată un telefon. S-a uitat la numărul de pe lateralul ambulanţei lui de jucărie şi a format 112. Nici nu ştiam că numărul era acolo, dar a funcţionat şi sunt tare mândră de el” a povestit mama de 41 de ani.

Soțul ei Neil, în vârstă de 40 de ani, fotograf, a găsit echipajele în faţă atunci când a ajuns şi s-a temut pentru ce era mai rău. Un vecin însă i-a ieşit în cale şi i-a explicat întreaga situaţie.

Comandantul poliției locale din Telford, Jim Baker, a declarat că poliția din West Mercia oferă toată admiraţia posibilă pentru acţiunea eroică a lui Josh.

„A fost un lucru incredibil, gândirea rapidă de a suna la ambulanţă ştiind că are un număr pe maşinuţa de jucărie, faptul că a fost îngrijorat şi şi-a dat seama că ceva nu este în regulă. Foarte curajos şi a rămas în contact cu dispecerii până am ajuns la localie pentru a ne asigura că mama lui primeşte asistenţă medicală. A dovedit că va deveni un poliţist strălucit în viitor. Sperăm că îl vom revedea când va fi destul de mare pentru a deveni un nou recrut” a declarat poliţistul.

Potrivit Daily Mail, băieţelul de doar 5 ani a fost lăudat pentru acţiunea sa imediată şi pentru curajul lui de a lua măsuri, motiv pentru care a fost invitat la un tur complet al secţiei locale de poliţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un băieţel de 5 ani, erou după ce şi-a salvat mama în comă diabetică. Copilul a tastat numărul de urgenţă văzut pe o ambulanţă de jucărie