Antena Meniu Search
x

Băieţel de 11 ani, în stare gravă la spital după ce mama sa a confundat simptomele de diabet cu o simplă infecţie la deget

Un băieţel de 11 ani a ajuns în stare extrem de gravă la spital cu stări de halucinaţie, dureri cumplite şi epuizare. Mama sa credea că este o simplă infecţie la deget, uşor de tratat, însă adevărul era mult mai sumbru.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 18.07.2020, 14:30

Copil trist
Băiatul a fost diagnosticat cu diabet zaharat - iStock | Getty Images
  • Copilul a ajuns la spital inconştient.
  • Băiatul a fost diagnosticat cu diabet zaharat de tip 1.

Totul a început în urmă cu o lună, când mama lui Dylan a observat o umflătură la degetul său şi a crezut că este o infecţie pentru că îşi tot rodea unghiile. După o scurtă vizită la medic, nimic nu părea să fie serios.

Câteva zile au trecut, dar situaţia nu arăta o amelioare, din contră. Băiatul de 11 ani din Sheffield, Anglia, simţea tot mai rău, era constant epuizat, dar într-o durere chinuitoare, încât nu putea nici să se joace.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La o săptămână starea copilului se deteriorase. Îi era greu să stea în picioare, striga de durere şi avea episoade în care începea să halucineze. A fost dus în grabă la Spitalul de Copii Sheffield cu ambulanța, unde a fost internat imediat în zona de reanimare din cadrul serviciului de urgență.

“Se simţea atât de rău că nu putea să stea pe picioarele sale. A doua zi de dimineaţă era într-o durere absolută încât a trebuit să-l ducem imediat la spital, nu ştiam ce se întâmplă cu el”. a povestit mama acestuia.

Femeia în vârstă de 37 de ani a început să se teamă că ar putea suferi un sepsis, o reacţie extrem de periculoasă a organismului la infecţii.

“Când am ajuns la spital el a leşinat. A suferit foarte mult şi era tare speriat. Nu l-am mai văzut aşa în viaţa mea, a fost pur şi simplu îngrozitor. Eram îngrijorată pentru că starea lui era tot mai rea, nu era el însuşi. Mi-a fost teamă că ar putea fi sepsis, nu mi-a trecut niciodată prin minte că ar putea fi diabet. El doar urla de durere, a fost oribil" 

Medicii l-au diagnosticat însă pe Dylan cu diabet zaharat de tip 1, aceasta fiind de altfel şi cauza tuturor simptomelor sale.

O scanare CT şi câteva teste de sânge au arătat că nivelul glicemiei sale era periculos de ridicat. Potrivit Mirror, nivelul său de zahăr din organism era de aproape 30 de milimetri pe litru, în timp ce nivelul normal al unui copil sănătos ar trebui să fie între 4-7 milimetri pe litru.

“Dacă nu l-ar fi adus atunci la spital, nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat. A fost un vârtej de 24 de ore, toţi am avut emoţii. Ne dorim însă să îi avertizăm pe ceilalţi părinţi să caute semnele, simptomele, pentru că acest lucrur i se poate întâmpla oricui. Acest lucru, lăsat netratat, poate fi fatal” a declarat unul dintre medici.

Ce este diabetul zaharat de tip 1

Diabetul zaharat de tip 1 este o afecţiunea autoimună în care sistemul imunitar confundă celulele de pancreas ca fiind dăunătoare şi le atacă. Cetoacidoza diabetică apare atunci când organismul începe să rămână fără insulină şi poate pune viaţa în pericol dacă nu este tratată rapid.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Băieţel de 11 ani, în stare gravă la spital după ce mama sa a confundat simptomele de diabet cu o simplă infecţie la deget