Antena Meniu Search
x

Barack Obama atacă dur Marea Britanie. Verdictul dat de preşedintele american a şocat pe toată lumea

Barack Obama a estimat că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, respingând ipoteza unui pas înapoi în raport cu rezultatul referendumului.

 Barack Obama a estimat că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, respingând ipoteza unui pas înapoi în raport cu rezultatul referendumului.

“Va trebui să presupunem că referendumul care a fost subiectul unei atenții sporite, care s-a desfășurat după o campanie îndelungată și cu o participare relativ ridicată va deveni realitate”, a declarat Barack Obama, în cursul unei conferințe de presă la summitul NATO de la Varșovia, răspunzând unei întrebări cu privire la o posibilă răsturnare de situație.

Guvernul de la Londra le-a răspuns sâmbătă celor peste patru milioane de cetățeni care au semnat o petiție pentru convocarea unui nou referendum, informându-i că nu va exista un al doilea plebiscit.

Vineri, Barack Obama a avertizat în legătură cu un Brexit prea agitat, care ar fi nefast pentru securitatea țărilor occidentale îngrijorate deja de politica Rusiei față de foștii sateliți, subliniind că “nimeni nu are interesul unor negocieri conflictuale și prelungite”.

Regatul Unit se confruntă cu o gravă criză politică după ce, la referendumul organizat pe 23 iunie, britanicii au votat în favoarea ieșirii țării lor din Uniunea Europeană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Barack Obama atacă dur Marea Britanie. Verdictul dat de preşedintele american a şocat pe toată lumea