Meniu
Search
x

Un bărbat de 82 de ani, primul britanic care a reuşit să pedaleze 1 milion de mile

Un bărbat de 82 de ani a devenit primul britanic care a reuşit să pedaleze 1 milion de mile, înregistrate de-a lungul vieţii sale.

De Redactia Observator la 08.11.2019, 11:33
Vezi și

Un bărbat de 82 de ani a devenit primul britanic care a reuşit să pedaleze 1 milion de mile, înregistrate de-a lungul vieţii sale. În drumul său pentru a atinge această bornă, bătrânul a pedalat ultimele cinci mile de la casa sa către o cafenea, unde a fost primit cu aplauze de alţi pasionaţi ai ciclismului. Bărbatul îşi doreşte ca până atunci când va muri să se apropie cât de mult poate de borna de 2 milioane de mile.

Au fost aplauze la scenă deschisă pentru Russ Mantle în momentul în care a încheiat şi mila cu numărul 1 milion pe şa.

Bărbatul a povestit că dragostea sa pentru ciclismul a luat naştere la vârsta de 15 ani şi de atunci s-a amplificat tot mai mult.

Russ Mantle, ciclist: Iubesc mobilitatea pe care ţi-o oferă ciclismul şi chiar şi acum folosesc doar bicicleta. Nu mai am maşini, nu mai am scutere.

În decursul celor 67 de ani de când şi-a descoperit pasiunea, bărbatul şi-a notat în jurnale şi caiete toate călătoriile pe care le-a făcut pe bicicletă, fie că erau drumuri până la serviciu şi înapoi, fie că a fost vorba de participarea în curse de amatori ori escaladarea munţilor din Europa şi America.

Russ Mantle, ciclist: Mereu mi-am făcut însemnări. Uitaţi-vă la acel jurnal. Creierul meu îmi spune să ţin evidenţă, inclusiv a accidentelor mele. Mereu am făcut asta la slujba mea.

Britanicul recunoaşte că nu mai poate sta pe şa la fel de mult ca în trecut, dar spune că în zilele bune reuşeşte să pedaleze chiar şi până la 30 de mile.

Russ Mantle nu a ratat această ocazie pentru a mulţumi ciclismului că l-a ajutat să îşi menţină condiţia fizică şi la această vârstă.

Nikola Marshall, presedinte asociaţia Uk Cycling: Sperăm să fie o sursă de inspiraţie pentru mai mulţi oameni să pedaleze. Una dintre misiunile noastre este să convingem încă un milion de oameni să se urce pe bicicletă.

Russ Mantle îşi doreşte să pedaleze până în ultima clipă a vieţii sale şi să adauge cât mai multe călătorii memorabile, dar şi mile la jurnal.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Un bărbat de 82 de ani, primul britanic care a reuşit să pedaleze 1 milion de mile