Antena Meniu Search
x

Un bărbat din India a divorţat instant, după ce i-a văzut dinţii soţiei, care întotdeauna purta burka

Un bărbat din India a renunţat instant la soţia sa, invocând "triplu talaq", după ce i-a văzut dinţii femeii. Ea întotdeauna purta burka, un acoperământ specific al capului şi trupului, iar de la nuntă şi până la momentul divorţului, bărbatul n-ar fi avut vreo şansă să-i vadă faţa descoperită.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 01.11.2019, 12:15

- siasat.com

Un bărbat din India a renunţat instant la soţia sa, invocând "triplu talaq", după ce i-a văzut dinţii femeii. Ea întotdeauna purta burka, un acoperământ specific al capului şi trupului, iar de la nuntă şi până la momentul divorţului, bărbatul n-ar fi avut vreo şansă să-i vadă faţa descoperită.

Totuşi, bărbatul şi-a asumat un mare risc invocând "triplu talaq", deoarece utilizarea şi statutul acestei măsuri extreme au fost subiectul unor mari controverse și dezbateri, iar femeia a depus deja plângere şi a cerut să i se facă dreptate.

A divorţat de soţie imediat după ce a observat că avea dinții strâmbi

Mustafa, un bărbat din Hyderabad, India, a divorţat instant de soţia sa, folosind "triplu talaq", o formă de divorţ extremă. Atunci când se foloseşte această formă de divorţ, bărbatul trebuie să rostească de trei ori cuvântul "divorţez", imediat după ce a rostit cuvântul a treia oară, căsătoria celor doi fiind considerată anulată.

Mustafa ar fi recurs la această măsură, după ce i-a văzut pentru prima dată dinţii soţiei sale, care întotdeauna purta burka.

Femeia cere să se facă dreptate

Forma de divorţ invocată şi folosită de Mustafa este foarte riscată, fiind intens dezbătută, din cauza problemelor pe care le ridică în privinţa drepturilor omului şi încadrării juridice a acestei măsuri, însă bărbatul a fost atât de sigur pe decizia sa, încât a rostit triplul talaq.

Probabil ştiind acest lucru, femeia a depus plângere împotriva deciziei de divorţ a soţului său şi invocă, la rândul ei, mai multe abuzuri la care a fost supusă, din partea soţului şi a familiei acestuia.

Femeia închisă în casă, după ce soţul a aflat că are dinţii strâmbi

Rukhsana Begum susţine că, de când soţul său, Mustafa, a aflat că are dinţii strâmbi, atât el cât şi familia acestuia au hărţuit-o fără încetare, cerându-i ei şi familiei sale compensaţii pentru dezamagirea suferită, constând în zestre, bani şi alte obiecte de valoare.

"Am primit o plângere de la numita Rukhsana Begum, în care îl acuză pe soțul său că a pronunțat triplul talaq, deoarece a avut dinții strâmbi și a hărțuit-o pentru zestre în plus", a declarat pentru siasat.com inspectorul Chandra Shekar.

"Mustafa a spus că nu-i mai place de mine din cauza dinților mei strâmbi și că nu mai vrea să locuiască cu mine. Apoi m-a închis în casă timp de 15 zile. Am depus o plângere la Poliția Locală, împotriva soțului și socrilor mei, pentru pronunțarea triplului talaq. Vreau dreptate în cazul meu", a precizat femeia.

Cercetările sunt în curs.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un bărbat din India a divorţat instant, după ce i-a văzut dinţii soţiei, care întotdeauna purta burka