Antena Meniu Search
x

Bătrân în stare gravă, după ce a fost bruscat de polițiști în timpul protestelor din Statele Unite (Video)

Violenţa are o nouă imagine în Statele Unite. Un bătrân a fost pus la pământ cu brutalitate de doi poliţişti, doar pentru că s-a aflat în locul nepotrivit la momentul nepotrivit. În vârstă de 75 de ani, el se află acum în spital, în stare gravă. Incidentul a avut loc în New York, în momentul în care, în Minnesota, prietenii şi rudele îl omagiau pe George Floyd, bărbatul de culoare ucis de un poliţist săptămâna trecută. Moartea sa a reaprins revolta faţă de discriminarea minorităţilor în Statele Unite. Protestele s-ar putea dovedi testul suprem pentru Donald Trump, înaintea alegerilor prezidenţiale din noiembrie. 

de Redactia Observator

la 05.06.2020, 23:19

Vezi și
  • Protestele din Statele Unite s-au soldat cu pagube de miliarde de dolari.
  • Protestele reprezintă testul suprem pentru Donald Trump, înainte de alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului.

Scenele tulburătoare au fost filmate în Buffalo, New York. Un bătrân se apropie de cordonul de poliţie şi încearcă să vorbească cu agenţii, dar este îmbrâncit cu brutalitate. Bărbatul se prăbuşeşte la pământ şi se izbeşte cu capul de asfalt. 

Unul dintre poliţişti încearcă să-l ridice, dar este împiedicat de un coleg, în timp ce oamenii din jur îi imploră să cheme o ambulanţă. Un martor revoltat este încătuşat. 

Victima, în vârstă de 75 de ani, a fost internată şi se află în stare stabilă, dar gravă, spun medicii. Cei doi poliţişti care apar în imagini în timp ce îl împing au fost suspendaţi din funcţii. 

Incidentul a avut loc în timp ce, la 8.000 de kilometri distanţă, în Minneapolis, rude, prieteni, dar şi mulţi necunoscuţi îi aduceau un ultim omagiu lui George Floyd, bărbatul de culoare ucis de un poliţist. 

Terrence Floyd, fratele lui George Floyd: E de necrezut. Toţi aceşti oameni au venit să-l vadă pe fratele meu. E minunat să ştiu că a reuşit să ajungă la inima atâtor oameni, pentru că el ne atingea inimile noastre. 

Americanii au continuat să iasă în stradă în toată ţara. Situaţia a devenit tensionată în New York, unde poliţia a reţinut zeci de oameni pentru că au refuzat să respecte starea de asediu. 

Numeroase magazine au fost devastate sau închise în urma violenţelor care au avut loc în oraş. Pe 5th Avenue şi alte artere celebre, vitrinele au fost ascunse sub panouri de lemn pentru a le proteja de furia mulţimii. Pierderile comercianţilor depăşesc deja patru miliarde de dolari, arată primele estimări. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Bătrân în stare gravă, după ce a fost bruscat de polițiști în timpul protestelor din Statele Unite (Video)