Meniu
Search
x

Bătrânelul de 100 de ani, care a strâns donații uriașe pentru sistemul medical britanic la începutul pandemiei, are COVID 

Sir Tom Moore, veteranul de 100 de ani care a strâns o sumă uriașă pentru a ajuta sistemul medical britanic la începutul pandemiei, a fost infectat cu coronavirus, a anunțat fiica sa.

De Iulia Iancu la 01.02.2021, 09:09
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

 Moore a fost internat în spitalul Bedford, duminică, după ce a acuzat probleme respiratorii. În ultimele săptămâni, căpitanul a fost tratat pentru pneumonie şi recent el a fost testat pozitiv cu Covid-19.

“El a fost acasă împreună cu coi până astăzi, când a avut nevoie de ajutor suplimentar pentru a respira mai uşor. Este tratat într-un salon, nu este la terapie intensivă”, a notat pe Twitter fiica bătrânului, Hannah.

Tom Moore, veteran britanic din Al Doilea Război Mondial, a atras atenţia întregii lumi cu iniţiativa sa de a strânge 1.000 de lire sterline pentru NHS făcând o sută de ture de grădină până ce urma să împlinească 100 de ani. În cele din urmă el a strâns peste 33 de milioane de lire sterline pentru Serviciul Naţional de Sănătate (NHS).

În iulie 2020, regina Elizabeth II i-a acordat lui Moore titlul de cavaler, recunoscându-i astfel meritele pentru că a ridicat moralul conaţionalilor lui în timpul perioadei de izolare şi a strâns suma record în sprijinul lucrătorilor sanitari britanici.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Bătrânelul de 100 de ani, care a strâns donații uriașe pentru sistemul medical britanic la începutul pandemiei, are COVID