Antena Meniu Search
x

Curs valutar

BBC a anulat un interviu cu Boris Johnson după ce una dintre cele mai cunoscute prezentatoare ale postului a făcut o greşeală ''stânjenitoare''

BBC a anulat un interviu ce ar fi trebuit să fie difuzat în prime-time cu fostul prim-ministru britanic Boris Johnson după ce una dintre cele mai cunoscute prezentatoare ale postului TV i-a trimis din greşeală politicianului conservator notiţele pregătitoare pentru întrebările pe care urma să i le adreseze, informează Reuters.

de Redactia Observator

la 03.10.2024 , 15:13

BBC a anulat un interviu cu Boris Johnson după ce una dintre cele mai cunoscute prezentatoare ale postului a făcut o greşeală ''stânjenitoare'' BBC a anulat un interviu cu Boris Johnson după ce una dintre cele mai cunoscute prezentatoare ale postului a făcut o greşeală ''stânjenitoare'' - Profimedia

Laura Kuenssberg, fost editor politic al BBC şi în prezent gazda principalului său program de ştiri matinale din fiecare duminică, a declarat că i-a trimis din greşeală lui Boris Johnson notiţele "într-un mesaj destinat echipei" sale şi că acest lucru a însemnat că interviul a trebuit să fie anulat, scrie Agerpres.

"Este foarte frustrant şi nu are rost să pretindem că nu ar fi altfel decât stânjenitor şi dezamăgitor, deoarece există o mulţime de întrebări importante care trebuie puse", a declarat Laura Kuenssberg pe reţeaua de socializare X. "Dar lăsând deoparte feţele ruşinate, onestitatea este cea mai bună politică", a adăugat ea.

BBC a anulat un interviu cu Boris Johnson din cauza unei greşeli ''stânjenitoare''

Articolul continuă după reclamă

În calitatea sa de post public de radio şi televiziune, BBC este supus unei presiuni uriaşe cu privire la modul în care îi trage la răspundere pe politicieni, iar corespondenţii săi principali pe teme politice sunt adeseori acuzaţi pe reţelele de socializare că favorizează un partid în detrimentul altuia.

Pe acelaşi subiect

Interviul urma să fie difuzat joi seară şi fusese anunţat ca fiind primul interviu TV important pe care Boris Johnson trebuia să îl acorde pentru a-şi promova volumul de memorii. În acest interviu, Boris Johnson ar fi urmat să discute despre felul în care guvernul său a gestionat pandemia de COVID-19 şi despre petrecerile organizate la Downing Street Nr. 10, care au contribuit la încheierea mandatului său de premier.

Boris Johnson, care a fost prim-ministru al Regatului Unit din 2019 până în 2022, îşi va publica volumul de memorii, intitulat "Unleashed", pe 10 octombrie.

Un purtător de cuvânt al BBC a declarat că greşeala comisă de Laura Kuenssberg a făcut ca interviul să devină "imposibil de susţinut" şi că postul public de radioteleviziune şi echipa lui Boris Johnson au convenit să îl anuleze. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Ştiri externe » BBC a anulat un interviu cu Boris Johnson după ce una dintre cele mai cunoscute prezentatoare ale postului a făcut o greşeală ''stânjenitoare''