Antena Meniu Search
x

Beluga rătăcită în Sena a murit în timpul misiunii de salvare. Veterinarii au decis să o eutanasieze

Balena rătăcită de mai bine de o săptămână în fluviul Sena, a murit în ciuda încercărilor disperate ale specialiștilor de a o salva, potrivit autorităților locale, citate de CNN. „Anunțăm cu tristețe moartea cetaceului”, a declarat pe Twitter prefectul departamentului Calvados.

de Redactia Observator

la 10.08.2022, 13:20

Beluga rătăcită în Sena a murit în timpul misiunii de salvare. Veterinarii au decis să o eutanasieze
Beluga rătăcită în Sena a murit în timpul misiunii de salvare. Veterinarii au decis să o eutanasieze - Profimedia Images

Beluga, care s-a rătăcit în Sena în urmă cu o săptămână, a fost scoasă din apă miercuri dimineața. Specialiștii încearcau să o salveze și să o transporte spre ocean, însă animalul lung de 4 metri nu a mai rezistat, iar medicii veterinari au decis să o eutanasieze. 

Beluga, de culoare albă, a înotat până aproape de jumătatea drumului spre Paris înainte ca autoritățile locale să o închidă într-un sistem de ecluze de mari dimensiuni. Extragerea cetaceului de 800 kilograme a durat șase ore și a fost realizată de grupul de conservare marină Sea Shepherd France.

Miercuri, zeci de curioși s-au aventurat pe malurile Senei pentru a urmări misiunea de salvare, însă deznodământul nu a fost cel așteptat. Experții nu au reușit să înțeleagă cum a reușit balena să se rătăcească atât de departe spre sud de habitatul său natural.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Beluga rătăcită în Sena a murit în timpul misiunii de salvare. Veterinarii au decis să o eutanasieze