Benjamin Netanyahu însărcinat de președintele israelian cu formarea noului guvern

De Cristian Ionescu.
Publicat: 06.04.2021, 12:39.
Actualizat: 06.04.2021, 12:45

Președintele israelian l-a însărcinat pe Benjamin Netanyahu să formeze un nou guvern în urma alegerilor recente, care nu au produs un câștigător clar.

Preşedintele israelian l-a însărcinat pe Benjamin Netanyahu cu formarea noului Guvern

Profi Media

Netanyahu trebuie să formeze noul guvern

Benjamin Netanyahu, prim-ministru interimar al Israelului a primit cel mai mare sprijin din partea parlamentarilor pentru a încerca să formeze o coaliție de guvernământ. Nici el, nici partidele de opoziție nu au obținut suficiente voturi în sondajele de luna trecută pentru a putea forma singuri un guvern. În cazul în care domnul Netanyahu eșuează, sarcina va fi transmisă altcuiva.

Netanyahu are la dispoziţie 28 de zile pentru a încerca să obțină sprijin suficient de la alte partide din parlament, după care poate solicita o prelungire de două săptămâni. Netanyahu, care conduce partidul de dreapta Likud, a primit 52 de voturi - cu șapte mai multe decât principalul lider de opoziție Yair Lapid al partidului de centru-stânga Yesh Atid.

Citește și:

Nu este clar, totuși, dacă Netanyahu va putea forma o coaliție de guvernământ viabilă. Pentru a obține o majoritate parlamentară, el va necesita sprijinul unui alt partid naționalist de dreapta, Yamina, condus de un rival politic, precum și al unui partid arab, Raam. Niciunul dintre ei nu s-a angajat să-i acorde sprijin lui Benjamin Netanyahu.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.