Antena Meniu Search
x

Biden o comite din nou. A spus că 100 de americani au murit de Covid, în loc de un milion de morţi

Discursul şi gafa. Preşedintele american Joe Biden a făcu o nouă gafă, declarând că 100 de persoane au murit din cauza Covid-19 în timpul pandemiei, o cifră corectată de Casa Albă în transcrierea oficială a discursului - un milion de morţi. 

de Redactia Observator

la 27.07.2023, 11:39

Biden o comite din nou. A spus că 100 de americani au murit de Covid, în loc de un milion de morţi
Biden o comite din nou. A spus că 100 de americani au murit de Covid, în loc de un milion de morţi - Profimedia Images

"Încă mai simţim pierderea profundă a pandemiei (Covid-19). Aşa cum am spus, peste 100 de persoane au murit. Sunt 100 de scaune goale în jurul mesei în bucătărie. Pentru fiecare pierdere sunt atît de mulţi oameni lăsaţi în urmă cu inima frântă", a declarat Joe Biden, în timpul unui discurs la Washington.

Această eroare a fost corectată în transcrierea oficială a discursului, publicat ulterior pe site-ul Casei Albe, în care cuvântul ”100” este tăiat şi înlocuit cu cuvântul ”milion”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), 1.127.152 de oameni au murit în Statele Unite din cauza Covid-19. Această gafă a lui Joe Biden probabil este o eroare de neatenţie. La începutul discursului, potrivit acestei transcrieri, preşedintele american a evocat bilanţul corect de ”un milion de morţi de covid(-19)”.

Aceasta nu este prima oară când preşedintele american - atacat frecvent din cauza vârstei sale înaintate - comite o gafă într-un discurs. În ultima sa gafă, la sfârşitul lui iunie, el a confundat Războiul din Ucraina cu Războiul din Irak.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că va intra România în Schengen şi cu graniţele terestre până la finalul anului?

Observator » Stiri externe » Biden o comite din nou. A spus că 100 de americani au murit de Covid, în loc de un milion de morţi