Antena Meniu Search
x

Bilanţ halucinant de Covid în India: 332.051 de noi cazuri, 2.365 de morţi. Expert: "Acolo pandemia este complet scăpată de sub control"

India raportează 332.051 de noi cazuri de coronavirus, de departe cea mai mare creștere de până acum într-o zi și un record de 2.365 de noi decese. Are aproape 16 milioane de cazuri confirmate.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 22.04.2021, 22:05

Cazurile de coronavirus din India au ajuns la peste 300.000 zilnic - Profi Media

Focarul scăpat de sub control al Indiei

India a atins un record de neinvidiat de peste 300.000 de cazuri COVID-19 într-o singură zi, prima țară care a făcut acest lucru. Resursele spitalelor sunt întinse până la punctul de rupere, iar multe dintre ele nu mai au oxigen. Cu ce a greșit India în lupta împotriva coronavirusului, se întreabă experţii.

Țara se luptă cu un al doilea val, ridicând mai multe temeri cu privire la sistemul său de sănătate complet depăşit. De asemenea, foarte multe persoane au murit în așteptarea oxigenului atât de necesar. Familiile așteaptă ore întregi pentru a efectua rituri funerare, relatează agenția de știri Reuters.

Între timp, unele țări introduc reguli mai stricte care afectează călătoriile către și din India, pe fondul temerilor legate de cazurile în creștere. Aprovizionarea cu oxigen a reprezentat o problemă specială, un număr de spitale din capitala Delhi raportând stocuri epuizate în întregime, potrivit autorităţilor. Saurabh Bharadwaj, un politician infectat cu Covid, aflat într-unul dintre spitale a publicat pe Twitter o cerere de ajutor în hindi de pe patul său de spital, spunând că are doar trei ore de oxigen, scrie şi BBC.

"O mulțime de oameni sunt dependenți de oxigen și fără oxigen, acești oameni vor muri la fel cum mor peștii în absența apei", a spus el, potrivit unei traduceri a canalului de știri NDTV. "Acesta este un moment pentru ca toți să se reunească pentru a lucra împreună". Însă, experţii sunt de părere că pandemia este complet scăpată de sub control în India.

Joi, în timp ce spitalele au avertizat că stocurile scad rapid, prim-ministrul Narendra Modi a ținut o întâlnire pentru a încerca să pună capăt crizei. El le-a cerut oficialilor să găsească modalități de a produce mai mult oxigen.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Bilanţ halucinant de Covid în India: 332.051 de noi cazuri, 2.365 de morţi. Expert: "Acolo pandemia este complet scăpată de sub control"