Antena Meniu Search
x

Video Bilanţul primei luni de război între Israel de Hamas: mii de morţi şi bombardamente fără oprire. Netanyahu ia în calcul doar mici pauze "tactice"

Război Israel - Hamas. Mii de oameni morţi şi niciun semn că pacea se întrezăreşte la orizont. Acesta este bilanţul unei luni de război între Israel şi Hamas. La Tel Aviv şi în alte oraşe, azi s-a ţinut un moment de reculegere, în timp ce în Gaza luptele şi bombardamentele par fără oprire. Premierul Benjamin Netanyahu spune că va lua în considerare doar mici pauze "tactice", pentru evacuări sau ajutoare umanitare.

de Redactia Observator

la 07.11.2023, 21:22

Vezi și

A trecut o lună de la ziua cea mai neagră din istoria statului Israel. La prânz, steagurile au fost coborâte în bernă şi în toată ţara s-a ţinut un moment de reculegere. Bilanţul atacului terorist de la 7 octombrie este de 1.400 de morţi şi 5.400 de răniţi. De atunci, Israel a lansat o campanie de bombardamente şi incursiuni terestre în Gaza, care s-au soldat cu moartea a 10.000 de oameni, susţin autorităţile palestiniene. Alţi 25.000 au fost răniţi. Peste 240 de oameni răpiţi de Hamas pe 7 octombrie sunt în continuare ostatici. Printre ei sunt şi şase români cu dublă cetăţenie.

Ca să reducă numărul de victime civile, Israel a deschis un coridor umanitar pentru a doua zi la rând

Guvernul de la Tel Aviv a publicat imagini în premieră cu ororile comise de luptătorii Hamas la festivalul Nova, unde 260 de tineri au fost masacraţi. După ce a înconjurat oraşul Gaza, armata israeliană a început operaţiunile de eliminare a teroriştilor. Benjamin Netanyahu susţine că regiunea ar putea intra sub controlul de securitate al ţării sale după ce organizaţia Hamas dispare. "Dacă Orientul Mijlociu cade în faţa axei terorii, Europa va fi următoarea și nimeni nu va fi în siguranță. Aceasta nu este o bătălie locală, ci una globală", a declarat Benjamin Netanyahu, premierul Israelului.

Peste noapte, Israel a bombardat şi zonele considerate sigure din centrul sau sudul Fâşiei Gaza. Zeci de oameni au murit, mulţi alţii au fost îngropaţi sub dărâmături. "Gaza devine un cimitir de copii. Sute de fete şi de băieţi sunt ucişi sau răniţi în fiecare zi", a declarat Antonio Gutteres, secretar general ONU. Tel Avivul susţine că teroriştii se ascund în tuneluri sub spitale. "Spitalele sunt deschise fără condiții prealabile pentru toate instituțiile internaționale, pentru ca lumea să știe că forţele ocupante mint și comit un masacru împotriva bolnavilor și răniților", a declarat Osama Hamdam, oficial Hamas.

Ca să reducă numărul de victime civile, Israel a deschis un coridor umanitar pentru a doua zi la rând. Zeci de oameni au fost văzuţi în timp ce plecau spre sudul Fâşiei Gaza cu steaguri albe sau cu mâinile în aer. Şi, în timp ce palestinienii de rând trăiesc în mizerie, de pe o zi pe alta, 1.700 de lideri ai Hamas sunt milionari în dolari. Şefii politici au trecut chiar pragul miliardului şi se laudă cu maşini şi case de lux în Qatar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Bilanţul primei luni de război între Israel de Hamas: mii de morţi şi bombardamente fără oprire. Netanyahu ia în calcul doar mici pauze "tactice"