Antena Meniu Search
x

Bilanţul protestelor violente din Iran din ultimele zile a crescut la 12 morţi

Bilanţul protestelor violente din Iran din ultimele zile a crescut la 12 morţi, potrivit televiziunii naţionale locale. Manifestaţiile au continuat şi în ultima

Vezi și

Bilanţul protestelor violente din Iran din ultimele zile a crescut la 12 morţi, potrivit televiziunii naţionale locale. Manifestaţiile au continuat şi în ultima zi a anului în mai multe oraşe. Autorităţile de la Teheran au fost nevoite să vorbească public despre proteste şi îi avertizează pe manifestanţi să nu recurgă la violenţă. 

Manifestaţiile violente din Iran au luat amploare la finalul anului 2017. Mii de oameni au protestat în mai multe oraşe, fapt relatat şi de televiziunea publică iraniană, fără a preciza prea multe detalii. Au apărut însă şi informaţii despre mai multe persoane ucise în incidente armate. Într-o conferinţă televizată, preşedintele iranian a declarat că autorităţile nu vor tolera violenţele, dar că oamenii au dreptul să nu fie de acord cu politicile guvernului şi chiar să protesteze.

Simbolul manifestaţiilor iraniene, cele mai ample de la protestele din 2009, reprimate brutal de Guvern, a devenit o femeie care şi-a dat jos hijabul. Ea a fluturat apoi vălul islamic ca pe un steag. Potrivit presei străine, femia a fost arestată. 

Într-un mesaj pe Twitter, Trump a condamnat acţiunea în forţă a autorităţilor de la Teheran şi a declarat că "poporul iranian a fost reprimat ani de zile". 

Şi nu a fost singurul lider care a criticat autorităţile iraniene. Premierul israelian le-a luat partea protestatarilor şi le-a urat succes. 

Manifestanţii au condamnat, iniţial, situaţia economică, inflaţia şi lipsa locurilor de muncă. Dar în multe cazuri oamenii au scandat şi lozinci împotriva Guvernului şi a ghidului spiritual suprem al Iranului, ayatolahul Khamenei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Bilanţul protestelor violente din Iran din ultimele zile a crescut la 12 morţi