Antena Meniu Search
x

Video Bilanțul tragediei din Miami a crescut la 11 morţi. 150 de oameni, încă dispăruţi în ruinele blocului prăbuşit

Operaţiunile de căutare continuă în Florida, la cinci zile după prăbuşirea blocului de locuinţe cu 12 etaje. Bilanţul a ajuns la 11 morţi după ce, în ultimele 24 de ore, s-au mai găsit două corpuri neînsufleţite. 150 de locatari sunt încă dispăruţi.

de Redactia Observator

la 29.06.2021, 09:28

Vezi și

Echipele de salvare folosesc macarale, scannere cu infraroşii şi câini de căutare pentru a identifica eventuale urme de viaţă sub dărâmături. Dar, de joi, când s-a produs catastrofa, nu s-a mai găsit niciun supravieţuitor.

Un expert semnala încă de acum trei ani, într-un raport, deteriorări grave ale structurii clădirii. Dar nu s-a făcut nimic şi abia în acest an proprietarii au fost informaţi că vor avea de plătit, în total, peste 9 milioane de dolari pentru remedieri.

Blocul fusese construit în 1981 și era în proces de recertificare

Oficialii au declarant că blocul, construit în 1981, se afla în procesul de recertificare, necesitând reparaţii, în timp ce o clădirea adiacentă se afla în construcţie. Champlain Towers South avea peste 130 de apartamente, dintre care 80 ocupate. În ultima vreme, clădirea a fost supusă mai multor inspecţii, alături de construcţia clădirii adiacente.

„Erau probleme la garajul subteran. Erau unele crăpături minore, care doar ce au fost reparate. Nimic de o amploare care ar putea indica faptul că există o problemă structural care ar putea duce la ceva catastrofal”, a spus comisarul din Surfside, Charles Kesl, pentru Local 10.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Bilanțul tragediei din Miami a crescut la 11 morţi. 150 de oameni, încă dispăruţi în ruinele blocului prăbuşit