Antena Meniu Search
x

Bill Gates a cumpărat 3,76% din acțiunile Heineken. Fondatorul Microsoft a declarat în trecut nu este un mare băutor de bere

Bill Gates a cumpărat  3,76% din acțiunile gigantului berii Heineken, deşi fondatorul Microsoft a spus în trecut că ”nu este un mare băutor de bere”, transmite Reuters, potrivit de News.ro

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 23.02.2023, 09:34

Bill Gates a cumpărat 3,76% din acțiunile Heineken. Fondatorul Microsoft nu este un mare băutor de bere
Bill Gates a cumpărat 3,76% din acțiunile Heineken. Fondatorul Microsoft nu este un mare băutor de bere - Shutterstock

Documentele depuse la Autoritatea pentru Pieţele Financiare din Ţările de Jos (AFM) arată că acţiunile au fost achiziţionate pe 17 februarie. Heineken Holding deţine un pachet de control la producătorul de bere Heineken NV.

Gates a spus că ”nu este un mare băutor de bere”

Gates a cumpărat acţiunile de la FEMSA din Mexic, care şi-a vândut titlurile deţinute la compania producătoare de bere. Un document separat din 17 februarie a arătat că FEMSA a vândut toate cele 18 milioane de acţiuni pe care le deţinea la Heineken Holding.

Gates a achiziţionat 10,8 milioane de acţiuni, în valoare de 883 de milioane de euro la preţurile curente ale pieţei, declanşând o obligativitate de dezvăluire conform regulilor bursiere olandeze. Într-un interviu din 2018, pe Reddit, Gates a spus că ”nu este un mare băutor de bere”.

"Când ajung la un meci de baseball, de exemplu, beau bere uşoară, ca să intru în atmosfera tuturor celorlalţi băutori de bere. Îmi pare rău că îi dezamăgesc pe adevăraţii băutori de bere."

Fundaţia Bill & Melinda Gates, fundaţia caritabilă lansată de miliardar şi fosta lui soţie, nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie de vreun medicament, pe care nu l-aţi găsit în farmacii în ultima perioadă?

Observator » Stiri externe » Bill Gates a cumpărat 3,76% din acțiunile Heineken. Fondatorul Microsoft a declarat în trecut nu este un mare băutor de bere