Antena Meniu Search
x

Boko Haram a răpit 20 de persoane dintr-un autobuz din Camerun și a executat 12 dintre ele

20 de pasageri ai unui autobuz au fost răpiți duminică în nordul extrem al Camerunului de combatanți ai grupării islamiste nigeriene Boko Haram, care apoi a executat 12 dintre ele

20 de pasageri ai unui autobuz au fost răpiți duminică în nordul extrem al Camerunului de combatanți ai grupării islamiste nigeriene Boko Haram, care apoi a executat 12 dintre ele

"Boko Haram a răpit 20 de persoane duminică. Au ucis 12 dintre acestea", a declarat telefonic Mey Ali, membru al unui ONG local.

"Soția mea se afla printre persoanele răpite. Ea și încă patru femei au fost eliberate la puțin timp după răpire. Au ucis 12 bărbați", a confirmat sub acoperirea anonimatului un locuitor din regiune.

"Am aflat că alte trei femei pe care le-au luat în Nigeria au fost și ele eliberate" ulterior, ceea ce ridică numărul persoanelor eliberate la opt, a adăugat el.

Potrivit unei surse de securitate din regiune, pasagerii răpiți se aflau într-un autobuz atunci când acesta a fost interceptat de "teroriști înarmați ai Boko Haram".

"Autobuzul venea de la Koza și se deplasa la Mora", două orașe din nordul extrem situate la câteva zeci de kilometri unul de altul, în apropierea frontierei nigeriene, a precizat această sursă, conform Agerpres.

"Simplii cetățeni sunt răpiți cu regularitate în regiune, fără ca asta să emoționeze pe nimeni. Unii sunt eliberați atunci când familiile negociază, în timp ce alții sunt uciși", a mai menționat sursa citată.

De luni de zile, Boko Haram și-a intensificat atacurile asupra unor ținte civile și militare în nordul extrem al Camerunului. Circa 50 de militari camerunezi și-au pierdut deja viața în regiune de la începutul atacurilor grupării extremiste, în luna iulie.

Armata din Ciad a lansat la 3 februarie o amplă ofensivă terestră în Nigeria plecând din Camerun, reușind că recucerească din mâinile islamiștilor localitatea de frontieră Gamboru, după lupte dure.

În ziua următoare, gruparea islamistă a lansat un contraatac la Fotokol, oraș camerunez situat față în față cu Gamboru, de cealaltă parte a râului dintre ele, provocând moartea a 81 de civili, 13 militari din Ciad și șase soldați camerunezi, a declarat ministrul camerunez al apărării, Edgar Alain Mebe Ngo'o.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Boko Haram a răpit 20 de persoane dintr-un autobuz din Camerun și a executat 12 dintre ele