Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Bombardament al ruşilor în Pavlohrad. Cel puţin o persoană a murit şi alte 30 au fost rănite: "Ne-am ascuns în coridor. Înfricoşător"

Război în Ucraina. Agresiunea Rusiei asupra Ucrainei continuă! Cel puţin o persoană a murit şi alte 30 au fost rănite în urma unui bombardament rusesc în Pavlohrad. Aflat la un summit în Germania, Zelenski a cerut ajutorul aliaţilor săi. Germania şi Marea Britanie au promis să trimită Ucrainei peste 600 de rachete şi 70 de tancuri. Liderul de la Kiev a spus că ruşii vor trebui într-un final să aleagă: pacea sau Vladimir Putin. 

de Redactia Observator

la 07.09.2024 , 12:47

Cioburi cât vezi cu ochii, apartamente din care nu a mai rămas nimic şi oameni fără speranţă. Este imaginea dezastrului din Pavlohrad. O persoană a murit şi alte treizeci au ajuns la spital. Printre ele, şi trei copii.

"Mi-am pus copilul într-un cărucior şi l-am aşezat între aceşti doi pereți", spune un localnic. "Eram acasă, stăm la etajul cinci. Nu mai avem balcon. Eram cu un copil mic de un an şi jumătate. Ne-am ascuns în coridor. Înfricoşător. Foarte înspăimântător", adaugă altul.

Pe front, luptele continuă odată cu avansul Ucrainei în Kursk

Vezi și

Zelenski a cerut din nou sprijin aliaţilor săi la summitul de la baza Ramstein din Germania, acolo unde s-a reunit Grupul de Contact pentru Apărarea Ucrainei."Noi vrem să punem capăt acestui război. Vladimir Putin este cel care nu vrea pace. Trebuie să facem oraşele ruseşti şi chiar soldații ruşi să se gândească la ceea ce au nevoie: pace sau Putin?", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei.

Pe front, luptele continuă. Odată cu avansul Ucrainei în Kursk, armata rusă își continuă şi ea ofensiva. "Lui Vladimir Putin nu-i pasă de pământul sau de ruşi. Vrea doar să ia cât mai mult din pământul şi oraşele noastre", a mai spus Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei.

Occidentul a răspuns rapid cererilor lui Zelenski

Occidentul a răspuns rapid cererilor lui Zelenski. Germania a promis să livreze Ucrainei 12 obuziere şi 77 de tancuri Leopard, iar Marea Britanie 650 de rachete. Statele Unite au anunţat şi ele un nou pachet militar în valoare de 250 de milioane de dolari, de pe urma căruia Ucraina va beneficia de vehicule blindate, arme antitanc și muniție pentru sistemele de rachete și artilerie. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Bombardament al ruşilor în Pavlohrad. Cel puţin o persoană a murit şi alte 30 au fost rănite: "Ne-am ascuns în coridor. Înfricoşător"