Antena Meniu Search
x

Bombardamente neîncetate, în Siria. Rebelii sirieni se apropie de inima Statului Islamic, oraşul Raqqa

Rebelii sirieni susţinuţi de Statele Unite se apropie de aşa-zisa capitală a Statului Islamic, oraşul Raqqa. Lupte intense au loc şi în alte regiuni ale Siriei, ocupate de gruparea teroristă.

Vezi și

Rebelii sirieni susţinuţi de Statele Unite se apropie de aşa-zisa capitală a Statului Islamic, oraşul Raqqa. Lupte intense au loc şi în alte regiuni ale Siriei, ocupate de gruparea teroristă.

Cartierele din Damasc aflate sub controlul rebelilor sunt, în continuare, ţinta unor puternice bombardamente de aviaţie. Echipele de salvare cunoscute sub numele de "căşti albe" au postat imagini dramatice ale salvării unei fetiţe surprinse într-un bloc prefăcut într-un morman de moloz şi blocuri de beton.

Şi armata siriană a postat imagini ale unor bombardamente aeriene în provincia Idlib, din nordul ţării, controlată în cea mai mare parte de rebeli. Nu s-a precizat dacă atacurile au fost efectuate de aviaţia regimului sau de cea rusă.

Tot în nordul Siriei, oraşul Al Bab, un bastion al Statului Islamic, este asediat, în acelaşi timp, de forţele guvernamentale şi de o grupare rebelă susţinută de Turcia. Oraşul este situat la 30 de kilometri de graniţa cu Turcia, iar guvernul de la Ankara doreşte să prevină trecerea sa sub controlul regimului sirian sau al trupelor kurde. În urma luptelor, 44 de luptători islamişti au fost ucişi, iar rebelii au eliberat cea mai mare parte a localităţii.

O altă grupare rebelă formată atât din kurzi, cât şi din arabi şi susţinută de americani a pătruns, pentru prima dată, într-o provincie din centrul Siriei ocupată, aproape în întregime, de ISIS. Obiectivul final al ofensivei este oraşul Raqqa, considerat capitala teritoriului sirian controlat de Statul Islamic.

După aproape şase ani de război civil, în Siria acţionează grupări armate cu interese divergente ceea ce face ca situaţia să fie deosebit de complexă. Agenţia Reuters a anunţat, în exclusivitate, că Statele Unite şi câteva ţări arabe au sistat ajutoarele către o grupare rebelă din nord-vestul ţării după ce aceasta a fost atacată de forţe islamiste. Americanii doresc să evite ca armele şi muniţia livrate de ei să ajungă în mâinile teroriştilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Bombardamente neîncetate, în Siria. Rebelii sirieni se apropie de inima Statului Islamic, oraşul Raqqa