Antena Meniu Search
x

NOI TENSIUNI între Rusia şi Turcia: Trei militari turci au fost UCIŞI într-un raid rus în Siria

Trei militari turci au fost ucişi, iar alţi 11 răniţi, în urma unui raid al unui avion rus în nordul Siriei, a anunţat armata turcă.

Trei militari turci au fost ucişi, iar alţi 11 răniţi, în urma unui raid al unui avion rus în nordul Siriei, a anunţat armata turcă. 

Potrivit unui comunicat, aviaţia rusă voia să vizeze ţinte ale grupării jihadiste Statul Islamic, ”însă trei dintre militarii noştri au căzut martiri, după ce o clădire în care unităţile noastre au ocupat poziţie a fost lovită”.

Armata nu precizează în ce regiune din nordul Siriei a avut loc acest incident.

Preşedintele Vladimir Putin i-a prezentat condoleanţe lui Recep Tayyip Erdogan

Într-o convorbire la telefon cu Erdogan, preşedintele rus şi-a exprimat ”tristeţea” şi a transmis ”condoleanţe”, precizează armata în comunicat.

La Moscova, Kremlinul a anunţat că Putin şi Erdogan au decis în această convorbire telefonică să consolideze cooperarea ruso-turcă împotriva Statului Islamic.

Presa turcă a scris imediat că alţi cinci militari turci au fost ucişi joi, în confruntări cu jihadişti din cadrul Statului Islamic, în nordul Siriei, iar numărul militarilor ucişi în acest sector a ajuns astfel la zece, în doar două zile.

Cei cinci militari turci au fost ucişi în regiunea Al-Bab, un bastion al Statului Islamic, pe care rebeli sirieni, susţinuţi de armata turcă, înceacă să-l cucerească de mai multe săptămâni, a precizat agenţia Dogan.

În total 66 de militari turci au fost ucişi, potrivit Dogan, de la începutul intervenţiei turce ăn nordul Siriei, pe 24 august, cu obiectivul de a respinge jihadişti din Statul Islamic şi miliţii kurde siriene pe care Ankara le consideră grupări teroriste cu legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » NOI TENSIUNI între Rusia şi Turcia: Trei militari turci au fost UCIŞI într-un raid rus în Siria