Antena Meniu Search
x

Boris Johnson, amendat pentru petrecerile din pandemie. Jumătate dintre englezi cred că ar trebui să-și dea demisia

Premierul Boris Johnson şi soţia sa vor fi amendaţi pentru petrecerile la care au luat parte în pandemie. În total, vor fi sancţionate 50 de persoane, printre care şi ministrul britanic al Finanţelor. Scandalul ”partygate” cum a fost denumit de presa britanică i-a afectat grav imaginea lui Boris Johnson. Mai mult de jumătate dintre englezi consideră că ar trebui să-și dea demisia din funcția de prim-ministru, după ce a fost amendat de poliție pentru petrecerea din timpul carantinei din 2020.

de Redactia Observator

la 13.04.2022, 12:56

Boris Johnson, amendat pentru petrecerile din pandemie. Jumătate dintre englezi cred că ar trebui să-și dea demisia
Boris Johnson, amendat pentru petrecerile din pandemie. Jumătate dintre englezi cred că ar trebui să-și dea demisia - Profimedia

Boris Johnson şi-a cerut iertare pentru că nu a respectat restricţiile din pandemie, însă a ţinut să specifice că nu intenţionează să demisioneze din funcţie. Membrii Partidului Laburist consideră că atât el, cât şi ministrul de Finanţe trebuie să renunţe la poziţiile deţinute nu doar pentru că au încălcat regulile de lockdown, dar şi pentru că au şi minţit în mod repetat cetăţenii britanici.

Presiunile Opoziţiei au facut, însă, numeroşi consilieri ai premierului Boris Johnson să demisioneze, în luna februarie a acestui an. Un sondaj YouGov arată că 57% dintre alegători sunt de părere că Boris Johnson ar trebui să demisioneze, iar 75% consideră că acesta a mințit cu bună știință în privința petrecerilor organizate în timpul carantinei.

Ce este scandalul ”partygate”

Poliţia britanică anchetează 12 petreceri care au avut loc la Whitehall şi Downing Street în timpul lockdown-ului și carantinei și în care sunt implicați mai mulți oficiali britanici. Este neclar pentru care dintre petreceri sunt amendaţi Boris Johnson și ministrul de Finanțe - Rishi Sunak. Până în prezent au fost emise 50 de amenzi.

”Boris Johnson şi Rishi Sunak au încălcat legea şi au minţit în mod repetat publicul britanic. Ei trebuie să demizioneze”, a reacţionat imediat liderul Partidului Laburist Keir Starmer. ”Conservatorii sunt complet incapabili să guverneze. Marea Britanie merită mai mult”, denunţă el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Boris Johnson, amendat pentru petrecerile din pandemie. Jumătate dintre englezi cred că ar trebui să-și dea demisia