Antena Meniu Search
x

Video Braşovul, solidar cu refugiaţii ucraineni. 500 de locuri disponibile pentru oamenii care fug din calea războiului

România se mobilizează pentru a ajuta miile de ucraineni care fug zilele acestea din calea războiului. Mulţi dintre ei au ajuns la Braşov, unde au primit un adăpost şi o masă caldă. Refugiaţii nu ştiu cum va fi ziua de mâine, dar până acum au fost martorii unui exerciţiu de solidaritate din partea voluntarilor de la noi. 

de Redactia Observator

la 05.03.2022, 07:46

Braşovul, solidar cu refugiaţii ucraineni.
Braşovul, solidar cu refugiaţii ucraineni.

La Brașov, autoritățile locale au deschis uşile pentru primirea refugiaților.  Acolo ucrainenii sunt primiţi cu ceai, cafea, apă şi sandwichuri. 

Flavia Boghiu, viceprimar Brașov: La centrul de la Catia avem permanenta care alerteaza daca e cazul sa vina noaptea echipele care sunt de garda.

Anna este din Bila Cerkva, o localitate situată la aproximativ 100 de kilometri sud de Kiev. A plecat de acasă cu copiii, pe 28 februarie, însă a lăsat în urmă câteva suflete dragi. Veștile primite zilnic de acasă, prin telefon, nu sunt deloc încurajatoare. Deşi se simte în siguranţă, nu poate uita trauma prin care a trecut. 

Anna Tarnopolska, refugiată: Vreau să mergem acasă. Nu ştiu cât vom sta aici. 

Pe acelaşi subiect

Toată lumea e foarte speriată. Sunt zilnic bombardamente, nimeni nu e în siguranță. E casa noastră, e casa noastră acolo. Îmi doresc pace. Pace pentru toată lumea. 

Solidari cu refugiaţii ucraineni

Alt om, încă o poveste. Volodimir a fost antrenor olimpic de atletism în Nikolaev. Familia lui trăieşte în Braşov de cinci ani. Acum e alături de ei şi vrea să îşi arate susţinerea faţă de migranţii ucraineni. 

Volodimir Titirenko, refugiat: Vreau să îmi ajut țara și să o protejez, chiar dacă fac 73 de ani peste două luni. Încă sunt în putere, am spirit de cazac, de ucrainean.

O asociaţie din oraş a venit în sprijinul mamelor cu copii.

Dana Lucşa, Asociaţia Happy: Sunt mame, aşa încât în momentul în care au vazut ca strangem jucarii si donatii primul gand a fost catre mamaele din Ucraina si catre copiii lor  

În sprijnul ucrainenilor, a venit şi un  dezvoltator imobiliar din Brașov, care  a pus la dispoziția refugiaților un întreg bloc, cu 50 de apartamente. 

Daniela Kasper, dezvoltator imobiliar: Noi visăm la o caacitate de 250 de persoane. Mai avem și alte apartamente disponibile, pe care vrem și pe acelea să le dotăm. Procesul de dotare, în schimb, durează destul de mult, dar cred că am putea ajunge la o capacitate de 400 de persoane

În prezent, la Brașov sunt oficial 500 de locuri disponibile, pentru refugiați. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Braşovul, solidar cu refugiaţii ucraineni. 500 de locuri disponibile pentru oamenii care fug din calea războiului