Antena Meniu Search
x

Brăţări electronice pentru persoanele din Hong Kong infectate cu covid-19. Cei care încalcă noua lege pot ajunge la închisoare

În Hong Kong, cei care sunt testaţi pozitiv şi izolaţi la domiciliu vor fi obligaţi să poarte brăţări electronice de monitorizare cu cod QR.

de Antonia Roşu

la 12.07.2022, 13:20

Hong Kong introduce brăţările electronice de monitorizare pentru cei infectaţi cu Covid
Hong Kong introduce brăţările electronice de monitorizare pentru cei infectaţi cu Covid - Profi Media

Statul Hong Kong a introdus cea mai nouă măsură de combatere a pandemiei. Cei testaţi pozitiv vor primi o brăţară electronică care le va monitoriza fiecare mişcare. Dispozitivele vor deveni obligatorii de vineri pentru cei aflaţi în izolare, cu scopul de supraveghea deplasările care sunt interzise pe durata carantinei.

"Trebuie să ne asigurăm că monitorizarea izolării la domiciliu este cât mai precisă", a declarat Lo Chung-mau, noul ministru al Sănătăţii la anunţarea publică a măsurii. Nerespectarea acestei reglementări atrage după sine o sancţiune de $3,200 şi până la şase luni de închisoare.

Guvernul întăreşte măsurile de monitorizare a celor infectaţi

Nu este prima dată când Hong Kong adoptă brăţările ca mijloc de supraveghere a celor aflaţi în carantină, scrie The Guardian. În 2020 au fost introduse primele brăţări din plastic cu cod QR, iar mai apoi una cu dispozitiv de localizare electronic. Ministrul nu a declarat încă ce fel de brăţări le vor fi înmânate celor infectaţi.

Statul raportează zilnic aproximativ 2,500 de noi îmbolnăviri. Cei care călătoresc în Hong Kong nu vor putea intra în spaţii catalogate drept zone roşii, precum spitalele, şi vor fi nevoiţi să poarte mască.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Brăţări electronice pentru persoanele din Hong Kong infectate cu covid-19. Cei care încalcă noua lege pot ajunge la închisoare