Antena Meniu Search
x

BREAKING NEWS: David Cameron demisionează din Parlamentul britanic

Fostul premier britanic David Cameron urmează să demisioneze din Parlament, ceea ce va conduce la organizarea de alegeri anticipate pentru mandatul din Witney, în Oxfordshire.

Fostul premier britanic David Cameron urmează să demisioneze din Parlament, ceea ce va conduce la organizarea de alegeri anticipate pentru mandatul din Witney, în Oxfordshire.

"M-am gândit îndelung în timpul verii şi am decis că cel mai bine este să renunţ la postul de parlamentar din partea oraşului Witney din comitatul Oxfordshire. Din experienţa mea, am ajuns la concluzia că ar fi dificil să rămân un membru al Parlamentului fără funcţie în Guvern, pentru că aş deveni de fapt o distragere mare şi o mare diversiune de la activitatea noului Guvern", a declarat Cameron pentru postul BBC.

Cameron a demisionat din funcţia de premier în urma referendumului din iunie prin care britanicii au decis ca Regatul Unit să iasă din Uniunea Europeană (UE) şi a fost înlocuit de Theresa May.

El a anunţat iniţial că îşi va duce la capăt mandatul de parlamentar, până la următoarele alegeri generale.

Cameron, în vârstă de 49 de ani, reprezintă Witney din 2001. El a devenit lider în Partidul Conservator în 2005, iar începând din 2010 a deţinut, timp de şase, ani funcţia de premier.

El a negat că acest anunţ are legătură cu reforma profundă a învăţământului promisă de Guvernul May, o politică pe care el a respins-o pe când era premier.

Cameron a precizat că momentul în care face acest anunţ - după o perioadă de reflecţie, în vară - este doar o coincidenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » BREAKING NEWS: David Cameron demisionează din Parlamentul britanic