Antena Meniu Search
x

Britanicii care pleacă din țară fără un motiv întemeiat vor fi amendați cu 5.000 de lire sterline

Britanicii care părăsesc țara pentru a călători în străinătate fără motive întemeiate riscă o amendă de 5.000 de lire. Sancțiunea va intra în vigoare săptămâna viitoare, ca urmare a măsurilor anti-COVID, scrie BBC. 

de Redactia Observator

la 23.03.2021, 16:04

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Joi, parlamentarii britanici vor adopta o lege prin care cetățenii care părăsesc țara în călătorii care nu sunt considerate esențiale, inclusive în vacanțe, vor fi amendați cu 5.000 de lire sterline. 

Nici până acum britanicii nu puteau pleca în vacanță, ca măsură împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2. Însă, începând de joi, interdicția de a părăsi teritoriul țării fără un motiv bine întemeiat va fi prevăzut în lege, orice încălcare a acestei măsuri putând fi sancționată, precizează BBC

Britanicii ar fi putut pleca în vacanțe începând cu data de 17 mai, însă, din cauza celui de-al treilea val, noua data rămâne incertă. 

Marea Britanie este, în prezent, în al treilea lockdown de la debutul pandemiei de coronavirus. Cea mai îndoliată țară din Europa a înregistrat peste 126.000 de decese şi peste 4,3 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Britanicii care pleacă din țară fără un motiv întemeiat vor fi amendați cu 5.000 de lire sterline