Antena Meniu Search
x

Video "Bufniţa" lui Macron. Un tricou purtat de preşedintele Franţei naşte teorii conspiraţioniste

Franţa a intrat în al patrulea val al pandemiei, iar mai puţin de jumătate din populaţie a fost vaccinată cu ambele doze. Ca să încurajeze imunizarea, Emmanuel Macron a organizat o sesiune de întrebări şi răspunsuri despre covid pe reţele de socializare. Nu virusul a fost însă subiectul de interes, ci tricoul purtat de preşedintele francez.

de Redactia Observator

la 04.08.2021, 20:48

Vezi și

Relaxat, într-un tricou negru, în faţa steagului Franţei, Emmanuel Macron a răspuns, pe rând, întrebărilor venite online. În încercarea de a-şi face mesajul auzit mai ales în rândul tinerilor, clipul a fost postat pe instagram şi tik tok. Iniţiativa preşedintelui a fost gândită pentru a încuraja vaccinarea, dar altceva i-a intrigat mai mult pe privitori. Logoul imprimat pe pieptul liderului de la Elysee a dat frâu celor mai îndrăzneţe teorii ale conspiraţiei şi a agitat atmosfera pe reţelele sociale.

Bohemian Club este un grup ultrasecret fondat în 1872, care obişnuia să organizeze ceremoniile în faţa unei statui cu o bufniţă. Dar teoriile nu s-au oprit aici. Alţii au văzut în bufniţa desenată din forme geometrice un simbol masonic, trimiteri la Minerva, zeiţa înţelepciunii sau chiar simbolul Illuminati.

Au existat însă şi francezi în care tricoul a trezit spiritul de întreprinzător. După ce clipurile s-au viralizat, tricouri identice au fost scoase la vânzare online la preţul de 20 de euro. Administraţia prezidenţială nu a oferit niciun răspuns pentru posibila semnificaţie a bufniţei. Dar, astăzi, preşedintele a preferat un tricou semnat de o renumită firmă franceză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » "Bufniţa" lui Macron. Un tricou purtat de preşedintele Franţei naşte teorii conspiraţioniste